Alla inlägg under juni 2016

Av Heidi Månsson - 12 juni 2016 16:12

Elva. 11. ELVA!! Det är svaret på en vääääääääldigt viktig fråga just nu :) Frågan lyder: "Hur många dagar är det kvar tills din semester börjar?" Ja svaret är 11 dagar. Det är ju ingenting och ändå är det en evighet... Sedan när semestern har börjat så kommer 11 dagar bara svischa förbi och så kommer man säkert få lite panik över hur lite dagar det är kvar. När det bara är 11 dagar kvar så kommer jag säkert flippa ur igen och få en mindre ångestattack, haha.

Jag hade gärna varit hemma hela den perioden som barnen har sommarlov så att Linnea fick vara helt ledig hela sommaren men det går ju inte. Jag undrar när jag och Fredrik ska ha semester tillsammans - kommer det någonsin bli så? Det känns inte så just nu. Undrar just när Fredrik ska få ha någon semester alls. Många föräldrar kan ju pussla så att man tar en varsin semesterperiod så att skolbarnen får ledigt hela sommaren men vi har tur som har ett fritids och Linnea trivs ju där som tur är. Ja ja hon får iaf 4 veckor helt ledigt tillsammans med sin knäppa mor :=) (När hon inser det så kanske hon hellre hade varit på fritids...haha).


I morgon fyller min goa gubbe 40 år! :=) Det blir bara lite firande här hemma med familjen i morgon kväll och sen tar vi släktkalaset till helgen. Förhoppningsvis hinner jag bli frisk också tills dess. 


Felicia har inte kläckt ur sig sin bebis ännu och Fredrik har sagt att hon måste hålla ungen där inne tills han åtminstonde har hunnit fylla år för han är inte redo att bli morfar innan dess :o) Jag tror att den där bebisen kommer lyssna på sådana instruktioner precis lika mycket som alla andra bebisar - dom kommer ju när dom kommer. Men sen får man ju ha i åtanke att det faktiskt är Felicias gener som går i arv och hon har ju alltid gått sin egen väg ;) Tänk att den goa tösen ska bli mamma vilken dag som helst, det är rätt häftigt. Jag är övertygad om att Felicia och Nico kommer fixa detta med föräldraskap superbra. Dom har många som stöttar runt omkring och det skyddsnätet är ju skönt att ha för vem som helst som ska bli förälder för första gången - eller hur? Vem som helst kan känna sig rädd, osäker, tvivla på sin förmåga att fixa att ta hand om en annan människa. Det spelar nog ingen roll om du är 16 eller 27 eller 35 - första gången du ska ha barn så kan man känna sig osäker. Felicia och Nico - ni kommer fixa detta! Vi finns här för er och det vet jag många andra som gör också. Tvivla inte på er själva och låt ingen trycka ner er!!


Min förkylning har fått ännu bättre fäste nu så nu gör det konstant ont i huvuet, bihålorna ömmar, det tjuter i öronen och hostan är jobbig. Jag vill bara att det ska vara över nu. Det blev ju inte en så rolig start för Linnea på sommarlovet med en sjuk mamma. Håll tummarna för att jag får må bättre snart!


Nej nu får ni ha en fortsatt skön söndag. Själv tänker jag bara slappa för jag orkar inte annat. Puss & kram (på håll så jag inte smittar någon).

Av Heidi Månsson - 11 juni 2016 11:03

Bilder från gårdagen kommer här. Jag önskar att jag fick vara frisk igår så att jag hade orkat vara med på allt firande men nu höll jag mig precis över ytan på förmiddagen och sen däckade jag. Jag sov nästan hela eftermiddagen och kvällen och jag missade tyvärr Nicos studentfirande. Vet inte om Fredrik har någon bild därifrån kanske. Ha en fortsatt bra helg :)

Av Heidi Månsson - 11 juni 2016 08:59

Ja men god morgon - eller nått. Jag vaknade inte direkt utsövd och det kan ju kanske bero på dunderförkylningen som hoppade på mig i natt. Har vaknat ett antal ggr av nästäppa och utöver att inte kunna andas ordentligt så har jag ont i öronen, ont i bihålorna, ont i ögonen, ont i ena lungan, huvudvärk, febervärk och hosta från helv***t. Kunde det inte ha räckt med luftvägsinfektionen som jag redan hade?? Gomseglet är så svullet så det står rakt utåt/uppåt och liksom klistrar sig fast i gommen. Jätteskönt...eller inte. Gick direkt till frysen när jag vaknade och tog en piggelin, körde in den så långt ner i halsen som det bara gick bara för att kunna kyla ner svalget lite. Suck. Nåja - nog om mig och mina sjukdomar, hehe. Det blir kanske inte så roligt att läsa mina negativa inlägg...


Jag var nog tröttare än vad jag ville inse igår när jag bara skulle hinna med ett inlägg innan jag gick och la mig. Jag bloggade via mobilen och satt i sängen. Jag nickade till ett antal ggr och fick avsluta lite abrupt. Jag glömde även att lägga ut bilderna från gårdagen. Jag får se om jag kan få ut dom senare för jag har dom på mobilen.


På tal om mobil - jag är sååååååå nöjd med min nya telefon :) Det blev en Samsung Galaxy S7 och den är så fin så fin :) Jag har hunnit bekanta mig lite med den nu och kameran är ju inte direkt dålig, hehe. Jag tror att det kan bli en och en annan fin bild :=)


Nä nu kom tröttheten över mig igen. Bäst att lyda och gå och lägga sig. Lika bra att sova bort alla baciller och virus som har flyttat in i min kropp. Puss på er - ha en bra helg!

Av Heidi Månsson - 10 juni 2016 23:35

Ja då var denna dagen snart över. Denna dagen som för många är/har varit den stora & märkvärdiga & betydelsefulla och (sist men inte minst) - väldigt efterlängtade dagen! Många har nämligen firat antingen skolavslutningen eller studenten idag ?. Linnea hade sin första skolavslutning idag och Felicias pojkvän Nico tog studenten så det har varit lite firande av denna dag. Jag har dock mest legat på soffan och slumrat. Jag önskar att jag orkat med så mycket mer men jag mår inte bra. Jag har åkt på en luftvägsinfektion och den är inte snäll mot mig! Nu börjar tempen stiga och jag har superont i ryggen/lungorna så vi får väl se hur min natt blir....
Jag skriver mer i morgon. Sov gott!

Av Heidi Månsson - 7 juni 2016 20:50

Det är sååååå skönt när man äntligen får fatt i en människa som fattar vad man pratar om. Det är så skönt när människor jobbar på "rätt" ställe. Det är så skönt när det finns människor som jobbar med människor som faktiskt sköter sitt jobb på absolut bästa sätt! Äntligen är bollen i rullning!! Jag har varit på första mötet hos Logopeden idag (ang yngsta dottern) och ett nytt möte är inbokat innan midsommar! Fick brev från skolsköterskan på dotterns skola i förra veckan med besked att ringa till CSK. Ringde för att rådfråga om hur/var/när vi skulle göra och dagen efter blev jag uppringd - dagens möte blev inbokat. Idag blev ett nytt möte inbokat. Som sagt - det kan gå undan när rätt person jobbar på rätt plats :)

Felicia är nu i vecka 38 och det närmar sig... Jag ser söta babygrejjer överallt och får kämpa emot när allt gulligt vill hoppa ner i kundvagnarna, hehe. Det är ju inte svårt att komma på nya saker som en liten bebis kan behöva, hehe. I dag har Felicia först varit hos barnmorskan och sen på CSK för att få järn intravenöst. Nu hoppas vi på att bebisen kommer inom relativt snar framtid så att Felicia slipper ha för lite järn i kroppen
och vara så trött hela tiden.

Jaha - boken är ju utläst så vad ska jag göra nu? Det blir nog en cider på altanen - bara för att jag kan :) Att njuta av kvällssol och fågelkvitter är ju inte så dumt :o) Sen kanske jag gluttar på tv en stund innan det är läggdax. Trevlig kväll! Sussa sött! :)

Av Heidi Månsson - 7 juni 2016 08:20

God morgon. Har jobbat natt och inte sovit särskilt mycket. Denna gången kan jag dock inte skylla på jobbet utan på boken... Sofie Sarenbrant skriver alldeles för spännande böcker :o)
Nu ska jag avnjuta min frukost och senare idag är det möte på CSK som jag hoppas att det blir något bra resultat av.
Ha en bra tisdag gott folk! Puss å kram.

Av Heidi Månsson - 6 juni 2016 11:19

Vad har du för namn på sådana där ställen som du hittar och som liksom fastnar i ditt hjärta? Det finns ju många utflyktsmål att åka till runt om i detta avlånga vackra land och det finns en hel del skatter som gömmer sig. Den som söker skola finna heter det ju och igår fann iaf jag ett sådant ställe som jag väldigt gärna besöker mååånga gånger till. Jag, Linnea, Nettan, Tindra & Elias åkte till Forsakar (utanför Degeberga). Det var så vackert!! Forsakar är en ravin som har bildats utav inlandsisen och Skånes största vattenfall finns där. Bilderna gör inte stället rättvisa men jag försökte fånga det vackra och magiska på bild. Ha dessutom i åtanke att jag bara hade min mobil att fota med. Nästa gång ska jag ta med mig min stora riktiga kamera :)

Av Heidi Månsson - 4 juni 2016 23:18


Jag försöker hålla vad jag lovar. Jag lovade att lägga ut lite bilder idag och här kommer dom. Bilderna är tagna den 30/5 2016 och det är min bästaste bonusdotter Felicia Mattsson som fotar loss med min kamera. Utsikten är från vår altan och kamerna är riktad på solnedgången ut över Finjasjön. Visst är det magiskt?! Visst är hon duktig på att fota?! :)

                 

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards