Senaste inläggen

Av Heidi Månsson - 12 november 2016 14:29

Som ni vet så är jag ju medlem hos Buzzdor och får då testa lite olika saker. Nu är snart en testperiod med Nextory slut och jag ska betygsätta/säga vad jag tycker. Nextory får bra betyg av mig. Helt klart 4 av 5 stjärnor! Nextory är en app som man kan ladda ner gratis för att sedan läsa e-böcker eller lyssna på ljudböcker. Utbudet är stort och det finns något för hela familjen :) Det går att spara tre stycken böcker i "min lista" och det är ju smidigt men det är här som jag hittar mitt "negativa" med appen. Det går bara att spara tre böcker. Jag hade velat ha möjlighet att spara fler. Vi är en familj med tre barn i olika åldrar och med olika intressen och en mamma plus en pappa. Tre böcker räcker inte långt om man ska kunna samsas :=) Det kanske inte är meningen heller i och för sig men jag lyssnade på en barnbok tillsammans med yngsta dottern som godnattsaga och då togs ju en plats upp av hennes bok. Jag kände att tre platser var lite snålt bara. I övrigt funkar appen bra. Den kraschar inte, den är lättöverskådlig och bra utbud som sagt. Bra jobbat Nextory! :o)

Tack #Nextory och #Buzzador för en bra kampanj!

ANNONS
Av Heidi Månsson - 10 november 2016 23:22

Aj aj aj vad det bultar och det bankar. Inte fick jag någon kortisonspruta på vårdcentralen heller så det känns faktiskt lite hopplöst. De smärtstillande och de muskelavslappnande tabletterna som jag har hemma hjälper inte jättemycket heller så nu vet jag inte vad jag ska göra. Kul när jag vet att jag har två journätter framför mig...På söndag morgon när jag kommer hem från jobbet så kommer jag nog vara lite väck i kolan... Nåja - det går väl över nån gång. Hoppas på förr istället för senare!

Ibland undrar jag hur barn är funtade? Nästan varje gång som jag hämtar Linnea så frågar hon om det går bra att ta med sig en kompis hem och det är inte så sällan heller som kompisarna kommer fram till mig och frågar om de får följa med hem till oss. Det är inte ofta som jag säger nej så Linnea leker ofta med nån här hemma. Oftast går det bara bra och de leker fint men ibland är det precis som att så fort de kommer hit och börjar leka så ska de börja tjaffsa och bråka om sådana småsaker så man får dåndimpen..! Det verkar verkligen vara svårt att vara fler än två också. Suck. Varför är det så? Och vad är vitsen att följa med hem till nån om man sen bara ska tjaffsa? Och vad är vitsen med att ta hem kompisar om man bara ska tjura så fort de säger nått? Jag förstår inte riktigt... Nåja - jag höll säkert på likadant när jag var liten så jag ska väl inte säga så mycket. Jag önskar bara att jag kunde få plugga in hörlurarna och "stänga av" allt oljud runt omkring mig men när jag är ansvarig för Linneas klasskompisar så får nog öronen vara riktade åt deras håll. Musik får jag lyssna på när det är lugnt i huset :)

I morse väckte vi Linnea med lite hopplöst kraxande "Ja må hon leva" och sen blev det paketöppning. Linnea fick två askar med pokemonkort, två pokemonalbum och ett My Little Pony-hus utav modell större. I förskott har hon dessutom fått en begagnad mobil så att hon kan spela Pokemon-Go :) Linnea hade en av våra gamla mobiler innan men så gjorde någon som är ansvarig för Pokemon-appen så att det inte gick att spela Pokemon på lite "äldre" modeller av mobiler så det fick bli en begagnad (men inte supergammal modell) i jättefint skick för billig peng. Nu kan dottern fånga fantasifigurer igen :o)

Vi har ju som tradition att den som fyller år får välja mat på sin dag. Jissa vad Linnea valde? Jo pannkaka :) Så ikväll har vi gluffsat i oss av det goda och sen började vi sortera in kort i Pokemonalbumen.
Jag tror att Linnea är nöjd med sin dag. De hade sjungit för henne i skolan med och så är det ju några som har ringt och sjungt för henne under kvällen också. Nått paket har kommit på posten som hon blev jätteglad för. Släktkalas tar vi lite längre fram.

Nä mina vänner. Nu tänker jag dra mig till soffan en stund innan det är läggdax. Ett avsnitt Greys Anatomy och en kopp te får avrunda detta dygn. Ja en jäffla massa smärtstillande med om jag ska klara natten... Kul... Byta axel? Någon? Inte? Tack för den! ;)

Puss & godnatt. Over and out <3

ANNONS
Av Heidi Månsson - 9 november 2016 22:50

Nä men hallå hallå :) Ja jag vet - visst är det helt otroligt? Man skulle ju kunna tro att jag hade blivit såld för två kameler till nån turbannisse i Saharas öken men nej då - riktigt så kul ska vi inte ha det :=) Nej jag har bara inte pallat med att blogga när datorn inte funkar men bara för att jag bloggar nu så ska ni ju inte tro att jag har en fungerande dator inte. Nä nä. Som sagt - så kul ska vi inte ha det ;) Nej jag gav upp med att vänta och köpte ett tangentbord till min surfplatta istället. Det är premiärtestning utav det i skrivande stund och det verkar funka helt okej. Det är ju inte riktigt samma sak som ett fullstort riktigt tangentbord men det är betydligt bättre än att hålla på och meckla med knapparna på en touchskärm... Detta får duga.

 

Jaha hörrni - det har ju förmodligen hänt en hel del men ändå ingenting sedan jag skrev sist. Jag vet inte riktigt hur mycket jag ska skriva om för det kan ju bli ett väldigt långt inlägg (även om jag inte tänkte ta datum för datum utan mera en sammanfattning om varje grej liksom). Ber om ursäkt i förväg. Hehe. Ni som inte pallar läsa kan ju sluta här. Ni övriga - håll i hängslan :o)

 

Jag skrev ju sist att jag precis hade börjat på mitt nya jobb och nu har jag varit där i lite mer än två månader. Det känns bra för det mesta men ibland dyker det upp nått som man kanske känner att man hade velat ändra på eller ja jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det. Jag tror inte att det finns så många människor som är helt 700% nöjda med sitt/sina jobb hela tiden, alltid, varje dag, året om. Nej vi känner väl alla lite frustration över olika aker ibland. Men i det stora hela så trivs jag bra :=)

Det här med timbankstimmar nämnde jag ju också sist. Jag är inte alls lika nervös för att jag inte ska få ihop mina timmar längre. Jag ligger absolut på plussidan och det känns bättre och tryggare nu än när jag skulle börja med detta. Saker och ting rullar på. Sen ska jag ju inte sticka under stol med att det naturligtvis hade varit superskönt att tillräckligt hög procent på min egna tjänst så att jag slapp pussla ihop det och "alltid vara tillgänglig" för att kunna hoppa in. Ja ja det blir nog bra.

Jag går på CM-utbildning via jobbet nu och det är väldigt mycket att tänka på, mycket att läsa och ganska tufft att få in allt i skallen tycker jag men det är väldigt intressant! Jag är jätteglad för att jag har hoppat på detta. Hoppas verkligen att vi kommer kunna ha användning av detta med Stöd- och vårdsamordning i våra jobb framöver så att vi inte går och läser nått som sedan inte kan användas. Det är iaf utvecklande så jag känner att jag inte står och stampar på samma ställe hela tiden för det om något kan ju vara frustrerande! 

 

Den 10/9 var det dags för Gabriellas dop. Det var ett jättefint dop och jag kunde ju inte hålla ögonen helt torra... Jag är en riktig softis jag. Linnea fick hälla upp vattnet i dopfunten och den här mamman var nog lika stolt för det som Linnea själv var :) Hihi.

 

Det har varit skolfotografering både på Linneas och Robins skola och jag beställde bilderna här om dagen så nu längtar jag jättemycket tills de kommer hem i brevlådan.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * paus * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Det är några stycken som har fyllt år nu under hösten som tex Lena, Carin, Bengt, Nils, Jenny Lind, Hannes, Nico, Nettan, och Robin. Den sistnämnda fyllde ju 15 år. 15 år!! Näääää det kan ju inte stämma? Nyss höll jag ett litet 2665 gram "tungt" bylte i famnen. När Robin kom till världen var han bara 46 cm kort. Det är lite skillnad mot nu då han är ca 177 cm över havet och drar strl M/L i kläderna och strl 46 i skor. Ja jisses ja.

I morgon är det dax för nästa unge att fylla år. För sju år sedan satt jag i duschen på BB och hade rejäla värkar. Strax innan midnatt var vi nere på förlossningen och "det riktiga" förlossningsarbetet hade startat. Kl 04:27 den 10/11 kom hon äntligen. Våran prinsessa Linnea Erika Fredriksdotter Månsson. Ja tänk att hon fyller 7 år...

I morgon blir det bara lite kraxande utav nått som ska föreställa Ja må hon leva och så en liiiiiiten stund med paketöppning på sängkanten innan alla ska stressa iväg till sina förehavanden. Efter skolan får hon öppna resten av paketen och sen så har vi ju som tradition att den som fyller år väljer kvällsmat den dagen. Linnea har valt pannkakor. Nån som känner henne som är förvånad? :) Firande med släkten ska vi ta en annan gång för vi ska slå ihop Robins, Linneas, mitt och Felicias firande tänkte vi. Vi kan inte ha fyra kalas så här nära inpå julen då jag dessutom jobbar varannan helg. Nej det funkar inte så bra.

Kalas med klassen har Linnea redan haft. Linnea och Tova gick ihop och tog ett halloweenparty och det blev lyckat :=) Linnea har redan börjat planera för nästa års firande med klassen...

 

På tal om Halloween så var i i Trelleborg hos Fredriks lillebror Pälle och hans blivande fru Lisa på Halloweenparty nyligen. De hade gått all in med dekorationer och mat och alla var utklädda så det var verkligen jättekul. Alla de fyra syskonen Månsson (Ja nu heter ju vissa Kendrup, Klementsson och Mandelkonvalj numera men de döptes till Månsson en gång i tiden) med sina respektive plus alla barn var bjudna. Våra två tonåringar kom inte men annars var de flesta där.

Pälle och Lisa har förlovat sig och ganska nyligen avslöjat att de ska gifta sig nu till sommaren och vi är så glada för deras skull!! De är så gulliga ihop och verkligen som skapta för varandra.

På detta party blev det även bestämt att Pälle och Lisa kommer och firar jul med oss och det är första gången så där har vi ytterligare nått att se fram emot :)

 

Utöver alla kalas och firande pga födelsedagar och annat så kan jag berätta att jag och Fredrik har varit ett par i 9 år så nästa år får det väl vara lite firande av årsdagen kanske. Utan att det ska vara nåttt negativt så kan jag ju säga att det känns som att vi har varit tillsammans mycket längre än så. Ja ja - än har han inte kastat ut mig så förhoppningsvis står han ut med mig ett tag till ;)

 

Nä hörrni vänner & bekanta - nu får jag ta och ge mig för ikväll. Jag har fått (vad jag förmodar är) en inflammation i ena axeln så för att överhuvudtaget klara mig så tar jag maxdosen av alla smärtstillande jag kan kombinera plus att jag smörjer med salva plus att jag äter muskelavslappnande. Nu är jag jättetrött och sleten så nu får jag se mig besegrad. Jag vet ju vad som står på morgondagens "att-göra-lista" och det är nämligen ringa vårdcentralen och förhoppningsvis så har de nån tid till mig så att jag kan få hjälp. Förra gången som det var så här så fick jag en kortisonspruta och lite starka piller och sen släppte det rätt snabbt efter det. Hoppas att det blir lika bra denna gången för i helgen ska jag jobba två extra nätter. Håll tummarna!

 

Puss & godnatt. Over and out <3


<3

Av Heidi Månsson - 4 september 2016 23:54

Nej jag har inte försvunnit från jordens yta eller nått annat sådant skumt. Det finns nog inga utomjordingar som vågar ta med mig till sin planet ändå...hehe :)

Nej det är bara det att det är jobbigt att blogga utan dator. Min dator är ff kapputt och jag räknar inte med att den nånsin kommer funka igen. Jag kan inte laga den själv och jag har inte några pengar att lägga på reparation av den så det får bli nån gång när min man och min son har tid/ork/lust att hjälpa mig. Som grädde på moset (om jag förstod det hela rätt) så ska de ha tid/ork/lust samtidigt så att de kan slå sina kloka huvuden ihop.... Ja ni förstår ju dilemmat. Antingen så kommer jag aldrig mer se min dator igång igen eller så byter jag yrke så att jag kan tjäna mer pengar som jag sedan kan köpa ny dator för. Typ. Hehe ;)

Jag tycker iaf att det är såååå mycket bättre att skriva  på ett riktigt tangentbord ist för de där små som dyker upp på skärmen när man ska skriva nått på mobilen. En stor skärm så att halvblinda jag kan se nått och så riktiga knappar att trycka på - det ska vara rejäla grejjer ;)

 

Ja ja nog tjatat om det. Vad har hänt sedan sist? Jo jag har ju börjat på mitt nya jobb "på riktigt" nu och det känns kanon :o) Jag jobbade där i torsdags och fredags och nu har jag haft en ledig helg. Veckan som kommer är en väldigt lugn jobbevecka så jag får lite mjukstart och det känns rätt bra.

 

I går var Linnea på kalas hos en kompis dotter och sen på kvällen var det kräftskiva hos Fredriks storasyrra med familj. Jag pallade inte följa med då det var kaos i mitt huvud så jag hade en väldigt lugn kväll med lite återhämtning. Välbehövligt!

 

Idag fick hela familjen sovmmorgon i kvadrat (typ) och det var skönt! Efter en lugn morgon med en väääääääääldigt sen frukost så stack jag och Linnea in till hembyggdsparken för att fånga lite Pokémon. Tjohooo! :) Det är så bra när man kan kombinera lekparksbesök med Pokémonjakt för då får vi båda som vi vill!

 

Under kvällen så har Linnea snörvlat en hel del och hostat ännu mera så hon blir hemma från skolan i morgon. Vi får väl se hur länge det håller i sig. På lördag är det dop så det vore ju trevligt om alla är friska då.

 

Nä nu ropar kudden på mig. Sussa sött! <3

Av Heidi Månsson - 1 september 2016 00:05

Bring it on! Let the race begin! Det här ska jag väl fixa va? Eller?¿ Jag får lite eeeeeh typ smått panik emellanåt och det känns som att detta kan både bära eller brista och vad gör jag om det brister??.... Jag pratar om mina "timbankstimmar" som jag ska få ihop varje månad. Det racet börjar i morgon...qmum Det är ca 3 och 1/2 timme per vecka som jag ska få ihop utöver mitt schema. Man får ligga lite plus och lite minus men hamnar man föööööööööör mycket minus så får man betala tillbaka utav lönen. Tänk om allt kraschar? Tänk om detta inte funkar... Tänk om jag nästan bara får jobbförfrågningar som krockar med det schemat jag redan har. Gaaaaaah! Jag vill INTE bli återbetalningsskyldig.... Äh - detta fixar jag va? Plättlätt?!?
"Hej - jag heter Heidi. Jag är en försökskanin. Neeeeej då jag är inte alls nervös"....

Min dator är sönder och tills jag vinner nån miljon eller så på lotto så får jag klara mig med surfplattan och mobilen. Bloggen blir lidande som ni kanske märkt för det är ju inte alls lika smidigt att skriva mycket på ett låtsastangentbord.

Nä nu går jag och lägger mig. Sov gott! <3

Av Heidi Månsson - 22 augusti 2016 19:33

Ja snart gäller VGSE. Vet ni inte vad jag menar? VarGodStörEj! Kl 20:00 ikväll så smäller det :) Idol - mitt favvoprogram - börjar äntligen igen!! Som sagt - stööööööör ej!
Tha?s all folks :)

Av Heidi Månsson - 18 augusti 2016 23:21

Men tjabba! Shit what a crazy week... :) Nu har jag bara två arbetspass kvar den här veckan men det är iofs två rätt långa pass. Sedan jag skrev sist så har saker och ting hunnit ändra sig igen så jag har jobbat ännu mer än vad jag skulle då. Jag har hitentills gjort 32 ½ timme och ska från fredag eftermiddag till söndag midnatt göra 30 ½ timme till. 63 timmar på en vecka när heltidsmåttet för en som jobbar inom vården är ca 38 timmar i veckan...det ni! Det blir ju dock rätt så mycket extra lön nästa månad och det kan behövas då det är maaaaaaassor med utgifter hela tiden.

 

Nästa vecka blir det också rätt så full rulle typ men inte så full som denna. Utöver mina schemalagda pass på mitt nuvarande jobb så har jag bara ett bredvidgångspass så det blir rätt så mycket lugnare.

Hade jag inte haft någon annan än mig själv att tänka på och ta hand om så hade jag absolut kunnat tänka mig att jobba heltid och lite mer vid behov. Just nu skulle jag dock tycka att det vore perfekt med ca 85%. Ja ja det blir säkert däromkring som jag kommer hamna i framtiden men nu tar vi en sak i taget :)

 

Jag håller på att balla ur fullständigt när det gäller stress och det beror INTE på denna veckans arbetstider utan den förhöjda stressen i kroppen beror på saknaden utav ett schema. Jag börjar den 1/9 på mitt nya jobb men jag har inte en susning om när jag ska jobba. Jag har ingen koll och det stör mig fruktansvärt mycket. Det är helt sjukt egentligen hur avsaknaden av ett schema kan få mig att flippa ur så fullständigt. Att inte veta är liksom det värsta som typ kan hända. Min kalender och mina "att-göra-listor" är mina closest and dearest friends ;) Jag hoppas verkligen att jag kan få veta på måndag. Man har rätt att få veta sitt schema minst 14 dagar innan det börjar gälla. Någonting säger mig dock att det inte kommer hålla. Den här gången heller... Jag brukar snarare få schema typ två veckor EFTER det att jag har börjat, hehe. Okej det var en liten överdrift men vi är ändå rätt nära sanningen. Suck.

 

På måndag kväll är det ingen som stör mig. Okej?! Uppfattat?!? Jag är så glaaaaaaaad för äntligen ÄNTLIGEN äntligen är Idol tillbaka i tv-rutan :) :) :)  Varför måste de envisas med att bara visa programmet på hösten? Då ska man behöva vänta från december till augusti... Nä kom igen och visa en omgång på våren med :o)

Vilka håller med?

 

Nä nu är det dax att sovaaaaaaa. Puss på er! Sov gott. Trevlig helg! <3

Av Heidi Månsson - 15 augusti 2016 23:12

Typ så låter det i mitt huvud nu... Jag har ju inte behövt lära mig hur det funkar på ett helt nytt ställe på över ett år nu så det känns som att det kommer ta jättelång tid att lära mig allt. Min hjärna har fortfarande semester och det hade den nog tänkt att ha ett bra tag till verkar det som. Ja shit vad det snurrar i skallen av all ny info men det ska nog bli bra det med så småning om. Till alla mina nya kollegor (ifall det skulle vara någon av er som råkar läsa detta) - förlåt för att ni har fått mig som kollega. Förlåt för att jag är så virrig och inte har alla höns hemma... Jag kan inte rå för det! Hehe. Jag ska dock göra mitt bästa - I promise :)


Ja idag hoppade jag först in extra på ett ställe, slutade där kl 15 och så vidare för bredvidgång ikväll 16-21:30. I morgon ska jag jobba 7-16 på mitt nuvarande ställe (skulle ha slutat 13:00 men fick förlänga passet då det tydligen var lite kris på folk). På onsdag har jag brevidgång igen plus att jag jobbar min egna kväll på mitt nuvarande ställe. På torsdag jobbar jag extra på mitt nuvarande ställe 14:00-20:45 och sen har jag eftermiddag/kväll/natt/morgon både fredag-lördag och sen söndag-måndag. Shit vilken vecka! Hehe.

Nästa vecka kommer nog bli ungefär lika crazy för då ska jag hinna med att jobba mina egna turer plus att jag ska ha ett sista bredvidgångstillfälle på mitt nya jobb och sen dessutom klämma in tre bredvidgångspass på ytterligare ett nytt ställe. Jiiiiihaaaa :) Det kommer bli superbra sen när jag är färdig med allt detta men just nu är det lite kaos i mitt huvud. Känns dock som ett bra kaos så det får gärna vara :o)

 

Nä nu är denna donnan trött och det är väl dax att vila huvudet på kudden. Sussa sött. Kraaaaaaaaaaam <3 <3 <3

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jopphejjdihejjda med Blogkeen
Följ jopphejjdihejjda med Bloglovin'

Buzzador

Buzzador-räknare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se