Senaste inläggen

<3

Av Heidi Månsson - 4 september 2016 23:54

Nej jag har inte försvunnit från jordens yta eller nått annat sådant skumt. Det finns nog inga utomjordingar som vågar ta med mig till sin planet ändå...hehe :)

Nej det är bara det att det är jobbigt att blogga utan dator. Min dator är ff kapputt och jag räknar inte med att den nånsin kommer funka igen. Jag kan inte laga den själv och jag har inte några pengar att lägga på reparation av den så det får bli nån gång när min man och min son har tid/ork/lust att hjälpa mig. Som grädde på moset (om jag förstod det hela rätt) så ska de ha tid/ork/lust samtidigt så att de kan slå sina kloka huvuden ihop.... Ja ni förstår ju dilemmat. Antingen så kommer jag aldrig mer se min dator igång igen eller så byter jag yrke så att jag kan tjäna mer pengar som jag sedan kan köpa ny dator för. Typ. Hehe ;)

Jag tycker iaf att det är såååå mycket bättre att skriva  på ett riktigt tangentbord ist för de där små som dyker upp på skärmen när man ska skriva nått på mobilen. En stor skärm så att halvblinda jag kan se nått och så riktiga knappar att trycka på - det ska vara rejäla grejjer ;)

 

Ja ja nog tjatat om det. Vad har hänt sedan sist? Jo jag har ju börjat på mitt nya jobb "på riktigt" nu och det känns kanon :o) Jag jobbade där i torsdags och fredags och nu har jag haft en ledig helg. Veckan som kommer är en väldigt lugn jobbevecka så jag får lite mjukstart och det känns rätt bra.

 

I går var Linnea på kalas hos en kompis dotter och sen på kvällen var det kräftskiva hos Fredriks storasyrra med familj. Jag pallade inte följa med då det var kaos i mitt huvud så jag hade en väldigt lugn kväll med lite återhämtning. Välbehövligt!

 

Idag fick hela familjen sovmmorgon i kvadrat (typ) och det var skönt! Efter en lugn morgon med en väääääääääldigt sen frukost så stack jag och Linnea in till hembyggdsparken för att fånga lite Pokémon. Tjohooo! :) Det är så bra när man kan kombinera lekparksbesök med Pokémonjakt för då får vi båda som vi vill!

 

Under kvällen så har Linnea snörvlat en hel del och hostat ännu mera så hon blir hemma från skolan i morgon. Vi får väl se hur länge det håller i sig. På lördag är det dop så det vore ju trevligt om alla är friska då.

 

Nä nu ropar kudden på mig. Sussa sött! <3

ANNONS
Av Heidi Månsson - 1 september 2016 00:05

Bring it on! Let the race begin! Det här ska jag väl fixa va? Eller?¿ Jag får lite eeeeeh typ smått panik emellanåt och det känns som att detta kan både bära eller brista och vad gör jag om det brister??.... Jag pratar om mina "timbankstimmar" som jag ska få ihop varje månad. Det racet börjar i morgon...qmum Det är ca 3 och 1/2 timme per vecka som jag ska få ihop utöver mitt schema. Man får ligga lite plus och lite minus men hamnar man föööööööööör mycket minus så får man betala tillbaka utav lönen. Tänk om allt kraschar? Tänk om detta inte funkar... Tänk om jag nästan bara får jobbförfrågningar som krockar med det schemat jag redan har. Gaaaaaah! Jag vill INTE bli återbetalningsskyldig.... Äh - detta fixar jag va? Plättlätt?!?
"Hej - jag heter Heidi. Jag är en försökskanin. Neeeeej då jag är inte alls nervös"....

Min dator är sönder och tills jag vinner nån miljon eller så på lotto så får jag klara mig med surfplattan och mobilen. Bloggen blir lidande som ni kanske märkt för det är ju inte alls lika smidigt att skriva mycket på ett låtsastangentbord.

Nä nu går jag och lägger mig. Sov gott! <3

ANNONS
Av Heidi Månsson - 22 augusti 2016 19:33

Ja snart gäller VGSE. Vet ni inte vad jag menar? VarGodStörEj! Kl 20:00 ikväll så smäller det :) Idol - mitt favvoprogram - börjar äntligen igen!! Som sagt - stööööööör ej!
Tha?s all folks :)

Av Heidi Månsson - 18 augusti 2016 23:21

Men tjabba! Shit what a crazy week... :) Nu har jag bara två arbetspass kvar den här veckan men det är iofs två rätt långa pass. Sedan jag skrev sist så har saker och ting hunnit ändra sig igen så jag har jobbat ännu mer än vad jag skulle då. Jag har hitentills gjort 32 ½ timme och ska från fredag eftermiddag till söndag midnatt göra 30 ½ timme till. 63 timmar på en vecka när heltidsmåttet för en som jobbar inom vården är ca 38 timmar i veckan...det ni! Det blir ju dock rätt så mycket extra lön nästa månad och det kan behövas då det är maaaaaaassor med utgifter hela tiden.

 

Nästa vecka blir det också rätt så full rulle typ men inte så full som denna. Utöver mina schemalagda pass på mitt nuvarande jobb så har jag bara ett bredvidgångspass så det blir rätt så mycket lugnare.

Hade jag inte haft någon annan än mig själv att tänka på och ta hand om så hade jag absolut kunnat tänka mig att jobba heltid och lite mer vid behov. Just nu skulle jag dock tycka att det vore perfekt med ca 85%. Ja ja det blir säkert däromkring som jag kommer hamna i framtiden men nu tar vi en sak i taget :)

 

Jag håller på att balla ur fullständigt när det gäller stress och det beror INTE på denna veckans arbetstider utan den förhöjda stressen i kroppen beror på saknaden utav ett schema. Jag börjar den 1/9 på mitt nya jobb men jag har inte en susning om när jag ska jobba. Jag har ingen koll och det stör mig fruktansvärt mycket. Det är helt sjukt egentligen hur avsaknaden av ett schema kan få mig att flippa ur så fullständigt. Att inte veta är liksom det värsta som typ kan hända. Min kalender och mina "att-göra-listor" är mina closest and dearest friends ;) Jag hoppas verkligen att jag kan få veta på måndag. Man har rätt att få veta sitt schema minst 14 dagar innan det börjar gälla. Någonting säger mig dock att det inte kommer hålla. Den här gången heller... Jag brukar snarare få schema typ två veckor EFTER det att jag har börjat, hehe. Okej det var en liten överdrift men vi är ändå rätt nära sanningen. Suck.

 

På måndag kväll är det ingen som stör mig. Okej?! Uppfattat?!? Jag är så glaaaaaaaad för äntligen ÄNTLIGEN äntligen är Idol tillbaka i tv-rutan :) :) :)  Varför måste de envisas med att bara visa programmet på hösten? Då ska man behöva vänta från december till augusti... Nä kom igen och visa en omgång på våren med :o)

Vilka håller med?

 

Nä nu är det dax att sovaaaaaaa. Puss på er! Sov gott. Trevlig helg! <3

Av Heidi Månsson - 15 augusti 2016 23:12

Typ så låter det i mitt huvud nu... Jag har ju inte behövt lära mig hur det funkar på ett helt nytt ställe på över ett år nu så det känns som att det kommer ta jättelång tid att lära mig allt. Min hjärna har fortfarande semester och det hade den nog tänkt att ha ett bra tag till verkar det som. Ja shit vad det snurrar i skallen av all ny info men det ska nog bli bra det med så småning om. Till alla mina nya kollegor (ifall det skulle vara någon av er som råkar läsa detta) - förlåt för att ni har fått mig som kollega. Förlåt för att jag är så virrig och inte har alla höns hemma... Jag kan inte rå för det! Hehe. Jag ska dock göra mitt bästa - I promise :)


Ja idag hoppade jag först in extra på ett ställe, slutade där kl 15 och så vidare för bredvidgång ikväll 16-21:30. I morgon ska jag jobba 7-16 på mitt nuvarande ställe (skulle ha slutat 13:00 men fick förlänga passet då det tydligen var lite kris på folk). På onsdag har jag brevidgång igen plus att jag jobbar min egna kväll på mitt nuvarande ställe. På torsdag jobbar jag extra på mitt nuvarande ställe 14:00-20:45 och sen har jag eftermiddag/kväll/natt/morgon både fredag-lördag och sen söndag-måndag. Shit vilken vecka! Hehe.

Nästa vecka kommer nog bli ungefär lika crazy för då ska jag hinna med att jobba mina egna turer plus att jag ska ha ett sista bredvidgångstillfälle på mitt nya jobb och sen dessutom klämma in tre bredvidgångspass på ytterligare ett nytt ställe. Jiiiiihaaaa :) Det kommer bli superbra sen när jag är färdig med allt detta men just nu är det lite kaos i mitt huvud. Känns dock som ett bra kaos så det får gärna vara :o)

 

Nä nu är denna donnan trött och det är väl dax att vila huvudet på kudden. Sussa sött. Kraaaaaaaaaaam <3 <3 <3

Av Heidi Månsson - 14 augusti 2016 21:33

Kan man se allt positivt? Alltså går det verkligen att vända ALLT till nått positivt? Ja med "allt" så menar jag ju såklart inte mord och andra kriminella handlingar. Inte heller naturkatastrofer eller svåra sjukdomar där det liksom är så uppenbart att det bara kan bli negativt utav det. Nä jag menar liksom bara det här med att vissa människor är så otroligt duktiga på att vända små negativa saker till nått bra. De tar saker å ting med en klackspark. En axelryckning och ett -"det löser sig...se det från den ljusa sidan...". Det är nästan en talang att kunna göra så och det är otroligt bra att dessa människor finns :)

Nått som inte är riktigt lika bra är det här med att skjuta upp saker. Jag har alltid tyckt att min man (som är min sambo sedan 8 1/2 år tillbaka) är mästare på att skjuta upp det allra mesta medans jag bara skjuter upp lite. Att prokrastinera är liksom en av hans talanger. Nu har jag ändrat mig. Fredrik är duktig på att skjuta upp det mesta ff men han kan överraska mig och fixa saker snabbt också. Jag däremot - jag knappar in på det negativa... INTE bra... Min ork och lust att ta tag i saker har dämpas rejääääält på sistone och jag vet inte riktigt vad det beror på. Jag skjuter upp så mycket saker som jag aldrig hade ens funderat på att skjuta på innan. Jag behöver hitta tillbaka till mitt gamla jag. Typ igår... Men det är rätt så skönt att strunta i vissa måsten och bara vara ibland... :)

Hmm nu skulle jag behöva ta tag i lite sysslor men har man en talang så ska man väl använda sig av den? Dax att prokrastinera lite mera :) Ses!

Av Heidi Månsson - 11 augusti 2016 23:07

Ja idag fick jag väääääärldens flashbacks i kvadrat upphöjt i 10 gånger sin egen hypotenusa. Typ! Haha :) Jag gick och grejjade och donade på jobbet när några riktigt goa låtar från 90-talet hördes i byggnaden. Det spelas rätt mycket musik där så är man på rätt humör och rätt sorts musik flödar så kan det bli kul. Det gäller att "go with the flow" liksom :=) Jag kom hem från jobbet lite tidigare nu ikväll och kände först för total tystnad och att bara få vara ifred. Trött i huvudet men för rastlös för att kunna gå och sova. Kom på vad spellistan hette som jag hörde på jobbet och satte igång Spotify. Trött i huvudet? Nä inte längre! :) Oj oj oj så många olika minnen man kan ha från ett visst årtionde men det är ju kanske inte så konstigt då det var en stor del av ens uppväxt. Har ni några goa minnen som ni vill dela med er av? Lyssna och njut - visst var det lite bättre förr? ;) Hehe.I morgon är det dax för veckans sista jobbpass och det ska bli lite skönt med en ledig helg sedan. Det är konstigt hur en vecka först bara kan innehålla två arbetspass och sen helt plötsligt så har man bara 2 dagar ledigt istället.


Nä nu är det dax att sova lite om jag ska hålla ihop. Hoppas att ni får sova gott och så ser ni till att ha en trevlig fredag! :) Puss på er! <3

Av Heidi Månsson - 9 augusti 2016 22:30

Det finns några saker som man ska passa sig för att säga högt/skriva - åtminstonde om man inte vill väcka de björnar som sover, starta världens diskussion, få hotbrev i inkorgen, elaka kommentarer på facebook/instagram/bloggen osv. Jag tycker om att läsa andras bloggar och det betyder inte att jag måste älska allt som skrivs, det betyder inte att jag måste hålla med om allt men det betyder inte heller att jag för den delen har någon slags rätt att kasta skit på den som skrivit... Jag förstår inte att vuxna människor måste betee sig som skitstövlar och små barnungar så fort det skrivs nått som inte passar dom.

En blogg som jag verkligen ÄLSKAR är Meekatt (den hittar ni här http://www.meekatt.com/) och det är först och främst för att hon vågar skriva som det är och inte det som man tror att andra vill läsa eller det där med att man ska hålla en fin fasad utåt. Meekatt - för sån é jag! En (h)ärligare blogg = sant! Har ni inte läst så läs. Igenkänningsfaktorn är HÖG!! Det som är så sjukt är att vuxna människor som inte håller med eller bara har en fis på tvären måste skriva nedvärderande skitkommentarer som de hade kunnat hålla för sig själva. Ja menar det är så här enkelt - börjar du läsa nått som du inte gillar så slutar du läsa. PUNKT. Om du lånar en bok å så tyckte du inte om den så skriver du väl inte hatbrev till författaren?? Eller?? Om du ser ett tv-program där det sägs nått som du inte håller med om så ringer/skriver du väl inte till tv-studion och hotar programledaren eller deltagarna av programet?? Men när någon skriver nått/lägger ut en bild på nätet då är det okej att hata? Sedan när blev det ok?


Bara för att det finns några få som vågar säga precis vad de tycker och tänker så förtjänar de inte att få skit. Håll dina spydiga kommentarer för dig själv. Naturligtvis ska man få säga vad man tycker om det som andra skriver om men då kan vi väl ändå följa några enkla regler?

1. Det finns många sätt att säga saker på - tänk efter vilken ton du har.

2. Ibland är det bättre att följa detta talesätt: har du inget snällt att säga så håll tyst.

3. Ska du säga nått konstruktivt - varsågod. I övrigt - knip igen.

4. Kom ihåg att du ska vara en förebild för de yngre.

5. Med hat föder du mer hat. Sprid kärlek så växer den!

6. Skriv inget som du inte hade vågat säga öga mot öga.


Jag känner precis som Meekatt när det gäller det här med sommarlov och att ha ungarna runt sig hela tiden - det kan vara en aningens påfrestande ibland. Jag längtar faktiskt lite till skolan börjar igen så det är "back to normal" här hemma. Hehe. För det första så gör man ju inget annat än att laga mat hela tiden för nu ska dom ha lunch också de jäklarna ;) Sen ska man hitta på nått tillsammans för att inte bli helt crazy. Att bara gå här hemma och vanka av och an funkar liksom inte en hel sommar. Nä ut och få frisk luft är ju bra och så ska det vara nått som alla inblandade tycker är roligt och så ska det inte kosta så mycket om man inte har så mycket pengar och så ska vädret gärna samarbeta lite och så...

Nu är det ju inte de två tonåringarna som är mest "krävande" utan den yngsta mini-ninjan. Jag säger precis som Meekatt: "-jag älskar mina barn men jag älskar inte alltid att vara mamma". Det är verkligen så. Att varje dag känna dåligt samvete för allt man inte kan/hinner/orkar med tär lite på en. Man ska orkar med att roa barn samtidigt som man ska ta hand om hemmet och sig själv. Man ger så mycket av sig själv så ibland behöver man fylla på sina batterier för att kunna ge ännu mer. Det måste väl ändå få vara okej att känna så? De som leker mammamaffian och som påstår att allt alltid är på topp och att de aldrig längtar bort från allt, de som påstår att de aldrig behöver egentid, de som påstår att de aldrig är lite trötta på att alltid ta hand om mini-ninjor måste ha ett sjukt bra liv! De som har det så kan väl dela med sig av receptet? Jag blir lite less på all matlagning, tvätt och disk. Jag tycker inte att det är jätteroligt att kolla på 7000 (för mig) likadana tricks på studsmattan när dottern ska ha uppvisning i helst 20 minuter eller när man blir tvingad att leka samma sak för sjuttonde gången samma dag. Jag är mer av en pysselmamma istället för lekmamma men det tar dottern ingen hänsyn till. Hon vill inte alltid göra det jag vill och jag har inte alltid lust att göra det hon vill - är det så konstigt?

Jag ÄLSKAR mina barn men jag älskar inte alltid allt som följer med, allt det som föräldrarollen innehåller. Och vet ni vad - det är OKEJ att känna så. (Oavsett om du är mamma eller pappa).


Over and out.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som undersköterska och pluggar när andan faller på så det skrivs väl endel om det också. Ja om ni står ut med att läsa vardagliga saker om en rätt så vardaglig familj så har ni väl kommit rätt ;)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jopphejjdihejjda med Blogkeen
Följ jopphejjdihejjda med Bloglovin'

Buzzador

Buzzador-räknare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se