Alla inlägg under januari 2012

Av Heidi Månsson - 14 januari 2012 13:15

Trötthet kan leda till många saker. Som att man är så slut i huvudet efter en hel dag i skolan där man blir så fullproppad med information så att man sen inte orkar blogga när man kommit hem. Så var det igår. Eller så kan det bli som det blev idag... Jag klev upp 08:30, gjorde mig i ordning, käkade frukost och tog bussen in till bibblan vid 10-tiden för att börja plugga. Men jag var så trött igårkväll när jag packade väskan så jag fick med mig fel bok! Jag har fyra stycken böcker som är kursmaterial och ändå kunde jag inte se till att få med mig rätt. Bra början på det hela?

Ja nu var det ju inte så att jag åkte till bibblan i onödan för här kan man ju låna dator och lite anat nödvändigt material så det löste ju sig ändå :)  Jag har faktiskt läst de två första kapitlena i våran psykologibok och läst på om Erik Erikssons utvecklingsteori. Det finns en hel del intressant information på nätet också så det är ju bara att googla på!


Jag hade ju tänkt att jag skulle börja på våran första insändningsuppgift (förkortas INSU) i kursen "Människan socialt och kulturellt" för den verkade svår. Vi ska skicka in den på fredag vecka 5 så det är ju inte jättelång tid kvar tills dess och jag vill gärna försöka ligga lite före schemat eftersom vi har småbarn. Det skulle ju inte förvåna mig om Linnea snart blir förkyld igen och kan inte Fredrik vara hemma så får ju jag vara det. Då är det lätt hänt att man hamnar efter i studierna och det vill jag ju INTE. Bättre att ligga lite steget före alltså :o)

Ja jag vet ju vad jag ska prioritera nästa vecka iaf. Jag kommer helt klart sitta på skolan så mycket som det bara går för hemma kommer jag inte få nått gjort - det vet jag redan nu. Är Linnea hemma så är det ju omöjligt att få sitta ifred och plugga. Visst - är hon på dagis så går det väl bättre men det är ju så lätt att distraheras av något annat. Helt plötsligt så måste man bara diska lite, sätta igång en tvättmaskin, gå ut med hunden, telefonen ringer osv. På skolan har jag bra arbetsmiljö så den tänker jag utnyttja. Vi får ju låna bärbara datorer och det finns många salar att sitta i och studera. På tisdag kommer jag få en elektronisk myckel som gör att man kommer in i alla salar som är tillgängliga för eleverna och då kan man komma in i skolan s lokaler 24 timmar om dygnet alla dagar på året om man vill det. Det är ju ändå lite bättre än bibblan som ändå har begränsade öppettider.


Jag tror att jag börjar få lite koll nu på mitt schema men det är inte enkelt för vi har TRE olika scheman som vi måste följa. Det vore ju för dumt att göra ett schema?! Visst - jag är inte avis på dom som sitter och gör scheman för det kan inte vara enkelt men så här komlicerat behöver det ju INTE vara. Eller?? Nej jag ska försöka knåpa ihop mitt eget schema så småning om för det har jag gjort förr när jag inte har tyckt att det har varit tydligt nog eller nått. Jag måste bara dubbelkolla lite saker först som jag är osäker på. Vill ju inte att det ska bli galet så jag missar nån lektion. Det mest skumma är bara att på vårt schema för psykologikursen (som då den läraren har lagt ut på nätet) så står det att vi ska ha lektioner vissa datum och på det schemat för hela omvårdnadslinjen som vi fick igår av en lärare så står det med betydligt fler psykologilektioner än på det först nämnda schemat. Hmmm... Får kolla upp detta som sagt.

Jag vet att första dagarna på en ny termin så är folk i allmänhet lite förvirrade och en massa frågor uppstår men över lag känns det ändå som att jag har koll på läget. En del elever verkar ha svårt att hitta i husen och förstår sig inte alls på kartan som vi har fått. Ja jag kan hålla med om att numreringen på husen och salarna inte är så logisk men det är inte så svårt att lära sig faktiskt.

Vi verkar ha en rätt bra klass. Känns bra! Första dagen gick de flesta för sig själva och det var inte så många som pratade över huvud taget men igår kom dom flesta igång lite. Har börjat snacka lite med några tjejer som verkar supertrevliga. Tyvärr kommer jag inte ha så många lektioner med dom för dom går på Flex och jag går på dagtid men man kan ju träffas ändå och kanske plugga ihop och så. Nå ja det ska nog lösa sig :=))


Nej nu har jag fått den paus som jag behöve. Nu ska jag plugga lite till innan det är dax att åka hem och mysa lite med våra tre ungar. Hoppas att ni får en trevlig lördag allihopa! Pöss och kram på er!!

Av Heidi Månsson - 12 januari 2012 20:45

Oj oj vilken rolig dag jag har haft!! Från klockan 08:00 till klockan 15:30 så har vi matats med information så trött i huvudet är jag. Men jag är peppad till tusen och jag är fullständigt övertygad om att detta är det bästa beslut jag har tagit på länge! Att börja plugga nu var nog helt rätt :o)   

  


Klev upp klockan 06:00 så jag lär nog inte vara uppe speciellt länge ikväll (fast så säger jag alltid å sen blir klockan ändå alldeles fööööör mycket...). Nå ja, den som lever får se. Jag ska upp samma tid i morgon och vara i skolan till kl 16:00 så det är ju bra om det finns lite energi kvar tills dagens slut. Jag får väl helt enkelt bara se till att för en gångs skull lägga mig i vettig tid.


Nej om jag ska komma i säng så får jag sluta blogga nu för jag har ju lite annat att göra innan jag kan gå å lägga mig. Kanske hinner skriva mer i morgon. Ha det så gott! Puss och kram.

Av Heidi Månsson - 11 januari 2012 21:15

Ja den här dagen började med att klockan ringde 06:15 och jag försökte ignorera den där irriterande ringsignalen men det gick inte så jättebra. Tillslut efter lite snoozande så klev jag upp och gnuggade gruset ur ögonen, drog in mig själv i nackskinnet in till duschen och började så smått vakna till liv. De stora barnen kom upp strax innan 7 och så åt vi frukost tillsammans. 07:40 väckte jag Linnea och Fredrik för då var det dax för dom att kliva upp också.

Strax innan 9 åkte jag och Linnea in till stan för att gå på kyrkans öppna förskola. Vi hade verkligen jätteroligt och det märktes att det var länge sen vi var där. Therese & Alve var där och Annelie & Feliks var där så det var ju extra kul :=))  Linnea hon busade på som vanligt och var överallt och ingenstanns samtidigt. Vid tolvtiden var det slut så vi for hem direkt. När vi hade kommit hem så han jag inte så mycket mer än att kolla lite på kartan hur jag skulle köra till Kristianstad och sen var det dax att sätta sig i bilen och hämta upp Robin.


Vid 13-tiden hämta jag Robin och så var det en lite nervös Heidi som körde till Kristianstad. Det är första gången som vi skulle ta oss till tandläkaren där med bil och det var första gången som jag körde dit utan någon annan vuxen som sällskap som typ kunde berätta hur jag skulle köra för att komma rätt å så. Jag var som sagt lite nervös men det gick kanon. Hittade rätt på första försöket.

Tandläkaren berömde Robin för att han borstade tänderna jätteduktigt och det kändes ju bra att höra :)  Sen visade han lite bilder och pekade och förklarade hur det såg ut nu, hur det kommer att se ut om ett halvår och vad nästa steg blir osv. Robin kommer få komma tillbaka i början av juni för att ta nya röntgenbilder och en ny bedömning om när de fyra tänderna ska dras. Han trodde att det kunde bli aktuellt i början av hösten 2012 och att tandställningen kanske dröjjer 2 år till. Det är vissa tänder som måste komma fram först och vissa som ska lossna först så man måste vänta tills det är rätt läge. Han trodde dock att mycket kommer att ordna sig rätt så lätt efter att man dragit de fyra stora kindtänderna, de så kallade 6-årständerna. Dessutom har ju Robin en extra tand som växer bakom en av framtänderna där uppe och den ska också dras eftersom den puttar fram tanden framför så pass mycket att det orsakar problem. Jag tror att detta kommer bli hur bra som helst när det är klart! Och Robin är sååååå duktig hos tandläkaren så jag blir lite imponerad faktiskt.

Sen är ju inte min son riktigt klok ibland... När vi hade ätit kvällsmat så kommer han helt plötsligt med en tand i handen. Han hade en tand som var liiiite lös och han orkade inte vänta på att den skulle lossna av sig själv så han drog ut den helt själv istället. Det var ju liksom inte så att den var så lös så att den bara hängde i en tråd utan den satt rätt så hårt ändå. Det tyckte inte Robin... Han e lite galen emellanåt... Hehe.


Nu har jag spanat lite på morgondagens schema så att jag vet vart jag ska ta vägen. Ska skriva ner lite info också. Vi har ju ingen skrivare som funkar och som är inkopplad och det hade ju varit smidigt nu. Måste fixa det snart för det lär ju behövas lite då och då. Vore ju dessutom trevligt om man fick besked från CSN snart om pengarna också. Nåja det löser sig väl.

Jag hoppas att alla lärare är bra och att jag hamnar i en bra klass för det underlättar ju för trivselns skull. Jag har lite fjärilar i magen faktiskt :o)


Nej dax att runda av där. Hoppas att ni får sova gott i natt. Jag rapporterar väl i morgon om hur första dagen har varit. Höres och synes. Kram!!

Av Heidi Månsson - 10 januari 2012 10:00

Ja idag är jag trött. Ögonen går i kors på mig. Slår man upp ordet trött i ett lexikon så hittar man väl en bild på mig... Blä vad jag avskyr att vara såhär trött men jag får ju skylla mig själv. Om jag kunde komma i säng i vettig tid någon så skulle jag ju inte vara såhär trött...


Igår åkte vi ju in till stan med alla ungarna. Vi dumpade Linnea och Fredrik hos farmor Ulla för dom två ville inte följa med på stan. Felicia var hos frisören och sjujädrar vad snygg hon blev!! Superfin frisyr. Måste knäppa kort på henne sen så ni får se :=)  Robin provade jeans och tillslut så hittade vi 3 stycken som satt bra. Det trevliga var att det var rea så han fick alla tre byxorna för 400:-   Very nice!


Sitter och lyssnar på lite musik och slösurfar. Ska in till stan vid ett-tiden och köpa sista boken jag behöver till mina studier. Längtar tills torsdag då det drar igång :=))   (jag har väl inte nämnt det innan va??)  ;)


Idag får ni hålla tummarna för min man. Han har två anställningsintervjuer idag så håll håll håll tummarna :o)


Nej dax att avsluta. Ha en trevlig tisdag! Kram kram. 

Av Heidi Månsson - 9 januari 2012 13:00

I morse ringde väckarklockan 06:30. Gaaah vad jobbigt det var. Grus i ögonen och tröttheten tog över så jag råkade visst stänga av larmet i sömnen. Vaknade med ett ryck exakt 07:00 och insåg att jag hade "försovit" mig. Eftersom jag hade tagit till extra mycket med mariginalen så var det ju ingen fara. Jag han göra mig i ordning i lugn och ro och jag han till och med handdiska lite efter frukosten. Känns skönt att slippa stressa på morgonen tycker jag.

Tog bussen 09:15 och var inne på skolområdet redan 09:40. Det var rätt så lång kö till inskrivningen så jag är glad att jag var där i god tid. Fick prata med två av de ansvariga lärarna och dom verkade väldigt bra så jag tror att detta kan bli huuuuuuur bra som helst!! :=))

På torsdag och fredag har vi heldagar med introduktion och nästa vecka har vi lite intro på måndagen och tisdagen men lektionerna drar igång på måndagen så det blir lite både och där. Ser fram emot detta väldigt mycket!


I morse vaknade Linnea strax efter 7 och när vi sa att det var dax för dagis idag så sken hon upp som en liten sol :)  Fredrik och Felicia lämnade henne på dagis idag fast Felicia stannade kvar och hjälpte till lite på dagis. Tror att båda systrarna tyckte det var jättemysigt, verkade så på Felicia nu när jag pratade med henne :=)  Hon hade kommit hem precis innan jag kom hem och dom två stora barnen stod vid spisen och fixade lunch alldeles själva. Blir man glad eller?! Vad duktiga dom är när dom själva vill. Dom kan så mycket mer än vad dom ibland ger sken av, hehe.


Nu ska vi snart hämta Linnea på dagis och sen drar vi in till stan hela familjen. Robin ska få följa med och prova jeans för det är akut byxkris för hans del. Felicia ska få gå till frissan och bli tillklippt och Linnea ska vara hos sin farmor en stund :)


I morgon börjar skolan för de stora barnen. Tillbaka till verkligheten och rutinerna. Det är både på gott och ont det där. Det har varit sköna slappa dagar nu under jullovet men det är också bara 6 veckor kvar så är det dax för sportlov så tiden går ju fort ändå.


Nehepp, dax att avsluta. Ha de gott. Puss och kram!



Av Heidi Månsson - 8 januari 2012 20:30

Ja alla ni som gissade på att jag inte skulle ta bort julpyntet idag gissade rätt. Jag fick lite annat för mig i stället som var bra mycket roligare :)) Annelie, Josephine och Feliks kom hit och hälsade på. Nice :=) Linnea och Feliks lekte och Josephine passade dom rätt så mycket medan Annelie och jag sprang runt här och tittade på grejjer som Feliks skulle få efter Linnea. Det fanns lite kläder som Linnea vuxit ur som även passar på en pojke och det fanns en hel del leksaker som vi inte ville ha kvar så då får sakerna vandra vidare. Bra med återvinning både för ekonomins och miljöns skull! Vi brukar byta prylar för ibland så har vi nått som dom vill ha och tvärtom så det är nice att kunna göra så.


När Annelie och company hade åkt hem så åkte jag och Linnea in till stan och hämtade Felicia :=)) Sen handlade vi lite mat och sen var det dax att laga mat. Kastade mig över spisen, fick sen lite assistans av Fredrik och när vi hade ätit upp så var det ju redan kväll. När skulle jag då ha packat ner julsakerna? Nej det får bli i morgon när Linnea är på dagis. Jag ska ju bara vara på skolan för inskrivning mellan 10-12 i morgon så då hinner jag fixa det mesta tror jag. Och dessutom så slipper jag få "hjälp" av Lillan. Hehe. Inte alltid som det är positivt med hjälp nämligen ;)

Nu håller Fredrik på att natta Linnea och jag har fjärilar i magen inför morgondagen...


Nej dax att diska, tvätta och plocka lite mera. Ses. Kram och puss!

Av Heidi Månsson - 8 januari 2012 10:19

Idag är det verkligen dax att städa bort julen men jag vill inte. Jag orkar inte. Jag har ingen lust alls ju. Blääääää. Kan man inte låta allt stå kvar så är det ju färdigt till nästa jul? Då blir det ju inte sådan stress inför julen när allt ska fixas på en gång :=)  Haha. Skitsmart. Så ska jag nog göra. Eller njaaaa, kanske inte ändå... :)

Ja ja det är väl bara till att sätta fart. Ta tjuren vid hornen eller nått.


I övrigt lär det väl inte hända så mycket idag. Hoppas att ni får en trevlig söndag! Puss och kram!



Av Heidi Månsson - 7 januari 2012 20:15

Det är lördag kväll, klockan är 19:41 nu när jag börjar skriva på detta blogginlägg och Fredrik försöker natta Linnea. Det borde inte vara så krångligt eftersom hon inte har fått sova middag idag. Tösen är trött men ni som har små barn vet hur det kan bli när det slår över. För er barnlösa kan jag berätta att övertrötta barn är inte så roliga att handskas med alltid. Det kan bli totalt fel hur man än gör. Det är ett litet vågspel det där med att lyckas pricka in rätt tid för nattning. Det får inte bli för tidigt för då får man hålla på lääääänge med att övertyga dom om att dom är trötta och väntar man för länge så får man ett helsike då med. Nåja, jag hoppas att det ska gå smidigt.


Linnea har den senaste tiden varit rätt så snäll när det gäller tiderna för uppstigning på morgonen. För det mesta har hon vaknat runt nio-tiden eller senare. Det har varit rätt så skönt med tanke på att vi är experter på att komma i säng alldeles för sent på kvällen/natten. Jag undrar dock hur det ska bli på måndag när dagis och allvar börjar igen. Vi lär ju få väcka henne på måndag och kanske de första dagarna men sen kan jag tänka mig att hon kommer in i de nya tiderna och rutinerna rätt snabbt ändå. Hon har ju alltid varit rätt så morgonpigg innan.

Dom stora barnen börjar ju skolan igen på tisdag men jag börjar redan på måndag. Läääääääääääääääääängtar!!


Idag tog jag med mig Fredrik, Linnea och Izzie och hoppade in i bilen. Vi körde till Djupadalsparken så Linnea fick leka av sig lite men hon skulle mest bara kasta sand. Hon åkte lite kana men annars var det inte mycket action på henne. Izzie gillade läget däremot :=) Hon fick springa lös en liten stund och då rejjsade hon runt som en tok och njöt av friheten. Även om Izzie höll sig i närheten av oss så blev jag lite nervös för att hon kanske skulle sticka ifrån oss. Hon kom dock efter lite ropande så det gick bra men hade hon fått välja så hade hon väl kutat runt där än...hehe.

Efter en liten stund for vi på Maxi och handlade mat och sen har vi bara varit hemma och degat. Jag spelade lite Wii fit plus innan och den som säger att tv-spel bara är onyttigt har fel. Jisses vad varm jag blev. Kul är det iaf :))


Robin är kvar hos Johannes och ska sova över där i natt med. Jaha, som vanligt så ser vi knappt röken av vår grabb. Men i morgon borde vi få hem honom hit. Kanske? Kul att han har så mycket bra kompisar! Ja just det när skolan börjar på tisdag så börjar ju Robins kompis Lucas i samma klass som Robin. Lucas, Robin och Johannes har ju lekt ihop förr så det kanske blir dom tre musketörerna nu då :o)


Felicia kommer till oss i morgon igen. Skönt. Ordningen blir återställd! :P  Det är ju liksom så tomt här utan henne så det ska bli jättekul att hon ska vara här varannan vecka igen. Under hela hösten har vi bara haft Felicia här varannan helg av olika anledningar men det har ju liksom fattats något. Nu återgår vi till det normala för oss och det känns bra på alla sätt och vis! Det slog mig dock här om dan att jisses vad stor hon håller på att bli. Den lilla tjejen var ju bara 7 (nästan 8) år när jag lärde känna henne. Nu har hon fyllt 12 år och vill stå med ena foten i vuxenvärlden och ena i barnvärlden. Livet är inte enkelt. Men en go tjej är det vi har. All kärlek till dig Felicia!!


Nu till en helt annan sak. Jag börjar bli lite orolig för Linnea och hennes ätande. Ja jag vet att ingen frisk och "normal" unge svälter sig själv om det finns mat på bordet osv men nu börjar detta bli lite mer belymmersamt än att hon bara låter bli att äta nån gång i veckan. Problemet är att hon vill inte äta någon lagad mat alls. Fick hon välja så skulle Linnea leva på bananer, pastejmacka och mjölk. Vi får inte i henne någon lagad mat, vi får inte i henne kvällsgröten och vissa dagar så äter hon bara frukost sen vill hon inte ha mer på hela dagen förutom en flaska mjölk när hon går och lägger sig... Här om dan åt hon frukost 10:30 och sen åt hon flaska med 210 ml mjölk vid 20-tiden på kvällen när hon skulle sova. Vi fick inte i henne nånting där emellan... Det är frustrerande och jättejobbigt tycker jag. För ett tag sedan så visste man att hon åt iaf pastejmacka så krånglade hon med maten så kunde man iaf få i henne nånting. Nu har hon börjat strula med det med. Dom senaste gångerna så har hon ätit en halv macka. Hon som har klämt två mackor vid samma måltid förut. Vi ska ju till doktorn med henne den 30/1 så vi får väl se då hur hon följer sin vikt och längdkurva. Om tillväxtkurvan inte ser ut som den ska så får vi nog reda på det och så får vi försöka ändra på den här negativa inställningen till mat som hon har. Hur vi nu ska lyckas med det...?


Nej nu är det dax att avsluta. Hoppas att ni får en trevlig lördag kväll. Kram och pöss!

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards