Alla inlägg under januari 2012

Av Heidi Månsson - 6 januari 2012 17:00

Hallojsan. Passar på att blogga nu när Lillan vilar lite med sin pappa. Måste ju visa lite bilder från dagens äventyr :)) Nu har vi nämligen varit vid grustaget i Hovdala och kört fyrhjuling så gruset sprutade. Hehe. Felicia, Robin och kompisen Johannes fick köra själva för det fanns fyrhjulingar i alla möjliga storlekar så dom kunde få testa. Linnea åkte med Fredrik men hon tvekade lite först. Det var inte förrän hon fick sitta på en rätt så liten fyrhjuling som det gick bra att sitta på en modell större :o)  Den allra största ville hon dock inte vara med på. Men så är hon faktiskt bara två år och stora maskiner kan ju vara lite läskiga...


Här kommer dagens bildskörd :


Kusin Elise                             

                   


Kusin Engla

   


Kusin Ludwig

   


Felicia

 


Robin

 

  

Fredrik och Linnea

    


Vi hade tur med vädret iaf och jag kan ju tänka mig att detta är något som barnen vill göra om framåt våren när det är lite varmare ute för det var rätt så kallt efter ett tag. Solen sken dock och det är huvudsaken :))


Dax att avsluta. Ha de så gott! Höres.

Av Heidi Månsson - 5 januari 2012 21:15

Jag vet att jag har väldigt mycket att vara glad och lycklig för men det finns ändå vissa dagar som det liksom inte spelar någon roll hur bra allting är för det känns ändå som att jag lever i min egen bubbla. Ibland känns det som att allt runt omkring mig är ett stort svart hål och jag bara sugs in där utan att kunna stå emot. Jag vill vara stark jämt och aldrig behöva känna mig hjälplös inför saker som jag ändå inte kan göra nått åt. Det som har varit det har varit och ingenting blir bättre för att jag går och ältar det - så vet jag ju att det är. Vissa dagar klarar jag av att inte tänka på min uppväxt och andra dagar går jag och grubblar jättemycket. Tänk om jag inte hade behövt flytta så mycket som liten, tänk om jag inte hade hamnat i den där familjen, hur hade jag mått då? Tänk om jag inte hade bott på det där barnhemmet, tänk om jag inte hade behövt gå igenom det där... Tänk om... Det är jobbigt att gå och tänka på allt det där men samtidigt så verkar jag inte kunna släppa allt som har varit å då finns det kanske en anledning till det?!


Dagen har som sagt egentligen varit bra. En rätt så lugn förmiddag här hemma och sen åkte vi iväg till Förmedlingscentralen för att köpa koppel till Izzie. Dom hade inget så vi for vidare till en djuraffär ute i skogen någonstanns i Ingemansland ;)  Där hittade vi ett flexikoppel som vi ville ha och sen for vi vidare till det som var dagens egentliga utflykt nämligen Farstorp. Fredriks storasyster Jenny + familj bor ju där ute så vi åkte och hälsade på dom. Våra barn och deras kusiner Elise, Engla och Ludwig busade loss som vanligt :=)  Det låter som en hel skolklass är igång när dom håller på men roligt hade dom!


På vägen hem plockade vi upp Robins kompis Johannes och de stora barnen har spelat Wii sedan dess. Tror vi kom hem vid 18-tiden... Ångrar ju inte att vi köpte Wii:et :o)  Så många timmar glädje som det har gett!


I morgon ska vi åka ner till Hovdala och köra fyrhjuling!! Wroom wroom :=)  Hoppas bara att vädret blir bra också.


Sent igår kväll när alla andra hade gått och lagt sig så roffade jag åt mig Wii:et och tränade i en timme. Jag gjorde lite situps... 60 stycken för att vara exakt. Det känns idag... Hehe.


Nej dax att avsluta. Ha de gott. Trevlig kväll. Pöss & Kram!!

Av Heidi Månsson - 4 januari 2012 21:15

Idag väckte Linnea oss först klockan 07:00 och vi upptäckte snabbt varför. Det var dax att byta blöja, pyjamas och även lakanen i hennes säng. Hoppsan hejjsan som det kan gå när det svämmar över lite. Trodde aldrig att vi skulle få henne att somna om efter det men jodå, hon slurkade i sig en flaska mjölk med lite grädde i och sen nannade hon gott till klockan 10!! Det var en bra start på dagen med sådan lång sovmorgon :=))


Idag har det varit en sån där dag då man inte vill sticka näsan utanför dörren om man inte absolut måste. Det har stormat rejält och dessutom regnat nästan hela dagen. Jiiiihaa vad roligt. Detta resulterade i slö och slappdag med soffpotatisgänget på Kronovägen 7. Rätt nice med sådana dagar också, tror man behöver det ibland. Och är det jullov så är det :o)

Idag gjorde vi Krabbelurer till kvällsmat men vi åt redan vid fyratiden så det blev visst lite tidigt. Det får nog bli lite kvällsfika snart med barnen. Det är ju gott det med så det gör ju inget. Robin kom hem lagom till det var dax att äta och efter maten körde vi hem Felicias kompis. Sedan vi kom hem vid 17-tiden så har vi mest spelat Wii. Familjemys på hög nivå :)


Eftersom Linnea inte sov någon middag idag så kom hon i säng i rätt så vettig tid så vi får väl se vad resten av kvällen har att erbjuda nu då. Kanske fortsätter med wii:andet eller så kanske det blir en film tillsammans med de stora barnen.


Som ni kanske har förstått så har jag mått bättre idag när det gäller yrseln. Jag tycker dock att det verkar som om det kanske är en förkylning på g för det är lite snörvel och halsont som spökar emellanåt men har jag tur så är det inget som däckar mig totalt. Vill INTE bli sjuk nu när jag ska börja i skolan på måndag!! Åååå vad jag längtar tills dess :=)))

Jag har lyckats införskaffa 3 av 4 böcker till mina studier och har fått tag på en tjej som har den sista boken så jag ska nog ringa henne i morgon och bestämma tid för köp. Måste dessutom till förmedlingscentralen och spana på lite saker så det är morgondagens planer.


Hoppas att ni får en trevlig onsdagskväll. Puss och kram!

Av Heidi Månsson - 3 januari 2012 21:15

Ja jag kan ju inte bara höra av mig på bloggen och rapportera när jag mår lite piss utan jag måste ju faktiskt skriva när det är lite bättre också och det är det nu. Kan iofs vara nått tillfälligt tillpiggnande pga ett rejält matintag eller nått men det tror jag inte. Men bra det mår jag!! Tror inte att jag kan må så mycket bättre just nu :) Vad har då hänt undrar ni kanske? Jo min fullständigt underbare man såg för det första till så att jag fick vila eftersom han tog med sig den lilla banditen och åkte in till stan förut idag. Jag fick flera timmar för mig själv här hemma och det gjorde gott.

Sen när han kom hem så bakade han suuuuuuuuuuuuuuupergod pizza och efter den "lilla" omgången mat + god cider till så kändes redan där allt mycket bättre.

Som bonus på allt så hade inte Linnea sovit middag idag så hon kom i säng vid 20:30 ikväll. Betydligt bättre än de senaste tidens nattningar. Då hade Linnea ändå varit vaken sen 9-tiden i morse och inte sovit middag som sagt... Hmm undrar om den donnan hade tänkt sluta sova middag? Får väl se när dagis börjar igen för det tröttar ju ut lite mer att vara där men det kan ju vara så att hon fortsätter sova middag på dagis men inte de dagar som hon "bara" är hemma. Vi får väl se.


Robin sover borta hos kompisen Lucas en natt till. Surprised? Nope. Kan jag ju inte påstå att jag är :)

Felicia har varit på badhuset tillsammans med kompisar och utan vuxens sällskap för första gången idag så hon är glad nu. Ja någon gång måste man ju börja släppa taget lite och allt gick bra. Polarn Jasmine följde med hit och nu är dom uppe i gästrummet där dom ska sova i natt och tittar på film och pratar hemmlisar så som tjejer i den åldern gör :=)

Tv:n här nere är ledig så det blir väl lite filmkväll för mig och Fredrik också skulle jag tro. Känns nice.


I väntan på att min man ska lämna sin dator där nere så sitter jag här och bloggar, slösurfar, tittar på bilder från julen 2011 och sorterar dom lite så att jag så småningom kan lägga ut nån bild här (lagom till påsk kanske?? ;)


Men innan jag avslutar så får jag väl ändå avslöja vad rubriken har att göra med dagens inlägg. Och det står faktiskt inte by-skor. Nej rubriken med ordet byskor syftar på ordet byxor. Det är så Linnea kallar det. Det låter så himmlans gulligt när hon kommer och försöker säga ordet byxor. Våran lilla Lillan. Sötisen.

Å så lycklig Linnea var innan idag när hon fick följa med storasyster ner på hennes rum. Oj oj vad storasyster var bäst då!! :)  Ibland är livet enkelt...


Hörrni jag hoppas att ni får en trevlig tisdags kväll (av det som är kvar av den...tick tack tick tack säger klockan alldeles för fort). När ni sen ska sova så hoppas jag att ni sover gott! Ses. Pöss på er!

Av Heidi Månsson - 3 januari 2012 13:15

Ja det blir en dag i myskläderna idag med. Har inte alls den energin i kroppen som jag vill ha och det är bara att inse sina begränsningar just nu. De stora barnen är iväg hos kompisar och Fredrik tog med sig lillan in till stan för att handla lite mat så jag är själv hemma just nu. Skönt. Ska gå och käka nått snabbt och sen är det platt läge som gäller. Yrseln är kvar och ställer till det för mig så ni får ha lite överseende med mig. Frågan är dock om vårt hem har samma överseende. Jag ser dammtussarna växa och diskberget blir inte mindre men det får vänta. Tänker inte stå upp och diska när jag är så här yr. Nej det är bara till att hoppas att morgondagen blir bättre och då får jag ta tag i allt som halkat efter de senaste dagarna.


Hoppas att ni har en bra tisdag! Kram och puss :)

Av Heidi Månsson - 2 januari 2012 22:15

Ja en stor nackdel med långlov är ju att det är så lätt att vrida lite fel på dygnet å inte bara för ens egen del utan för hela familjen. De stora barnen tycker att det är mysigt att få vara vaken lite längre och vill man då ha egentid efter det att dom lagt sig så blir det sent. Å då vill man ju gärna ha lite sovmorgon dagen därpå å sen är bollen i rullning. I morgon får vi nog göra en kraftansträngning på att vrida tillbaka det hela lite för när lillan går och lägger sig först i familjen och det sker kl 22 på kvällen...ja då är det illa... hehe.


Hela dagen har passerat som i en konstig dimmig värld för mig och jag får kämpa lite för att orka sitta vid datorn och blogga faktiskt. Någonting är fel - den saken är klar. Vet bara inte vad. Om jag är yr i morgon också så kanske jag får kolla upp det. Förlåt för mina negativa inslag i alla blogginlägg, vet att det blir tjatigt att höra om sådant men jag mår ju verkligen underligt och då måste jag få vädra detta lite. Kan ju vara någon som vet vad det är och kan tipsa om nått? Men nä jag ska skärpa mig nu och försöka skriva om roligare saker :)


Min underbare man kokade ihop en supergod svampsoppa förut och vi fick vitlöksbaguetter till. Det var inte så dumt alls. Min man kan laga mat!! Det är rätt så skönt att en av oss kan det. Hehe. Jag är inte någon talang i köket och håller mig hellre till att städa, tvätta och sådant som jag faktiskt kan hantera. Felicia och Fredrik är ett superpar i köket dock så far och dotter står oftast för kalasmåltiderna här hemma. Hoppas att Felicias intresse för matlagning håller i sig :=)


Det blev ju inte någon runda på stan med byxköp till Robin idag så vi får se om den kan bli av nån annan dag denna veckan. Han tog tillfället i akt att leka med polarna istället. I går sov en kompis över här och idag stack Robin iväg till en annan kompis och sover över där. Som vanligt med den grabben då alltså. Får se om man hinner se röken av honom innan jullovet är över ;)


Nehepps nu går jag och intar liggande ställning i soffan igen. Sov gott mina vänner så synes vi väl i morron igen. Kram, puss och natti natti!

Av Heidi Månsson - 2 januari 2012 13:00

Jag tror att vi gjorde helt rätt som skaffade Izzie när Linnea var strax över ett år och redan hade sin plats i familjen. Dom där två har ju växt upp med varandra nu och vet precis var dom har varandra. Att se Linnea lägga sig ner på golvet och gurgla av skratt när hon busar loss med Izzie är så härligt! När Izzie besvarar Linneas bus blir Linnea så lycklig så den glädjen bara lyser upp hela rummet. Såååå härligt. Måste nog försöka fånga dom där två med filmkameran någon gång :)


Idag är energi-nivån på minus 345 så jag tror att det blir minsta lilla aktivitet här hemma. Tänker inte ens hänga nån tvätt idag. Faktum är att jag mår lite sådär och drabbades av ett yrselanfall innan så jag tar det lite chill. Undrar vad som är fel...


Nej nu ringer Linneas mat och sovklocka snart tror jag så det är väl dax att avsluta. Ses och höres!

Av Heidi Månsson - 1 januari 2012 14:30

En helt vanlig dag i februari-mars eller? Tittar ut genom fönstret. Det är grått, trist, blött, +5°C och det känns verkligen inte som att det är den första januari 2012. Vinteroverallen har Linnea inte använt många ggr denna vintern och det lär väl kanske inte bli nått mer av det heller. Tack och lov för fleceefodrade regnkläder! Har dock ingen lust alls att gå ut i onödan i detta väder så idag är en sån där superslö dag där vi gör så lite som möjligt och bara slappar och myser. Vi har iaf klivit ur pyjamasarna och morgonrockarna men joggingbyxorna är på :)


Linnea sov till klockan 9 idag. Skönt! Nu sover hon lite middag med sin pappa och jag kan passa på att sitta vid computern lite. Hon är ju rätt så mammig det där lilla grynet så det är inte så lätt att blogga eller så när hon är vaken.

Robin spelar tv-spel med en polare och Felicia kommer tillbaka till oss vid fyra-tiden idag. Det är ungefär vad som händer här. Har hängt lite tvätt om någon i intresseklubben vill veta men mer spännande än så blir det nog inte ;)


Jag måste nog ta min son i nackskinnet i morgon och åka in till stan. Det är verkligen ett måste att köpa nya jeans till honom och förut så har jag kunnat shoppa själv och sen har han provat det hemma. Det mesta har passat utan problem men nu har tydligen H&M bytt passform eller nått på sina jeans för samma modell som Robin har haft i några år nu passar inte längre. Nu är det lika bra att han följer med och provar i butiken så vi får det rätt på en gång. Eftersom han bara har ett par som passar nu så känns det rätt så akut. Mjukisbyxor passar ju inte alltid så bra. Får se om det blir en runda i morgon eller när det nu blir men man kan väl lika gärna passa på nu under rean och se om det finns nått kvar. Är väl rätt så utplockat kan jag tänka... Nåja det visar sig. Måste ju ändå in och köpa en väggkalender till köket för jag blir galen av att inte ha någon där. Det är ju min trygghet i tillvaron när jag kan se vad vi har på schemat. Kontollfreak? Jag? Nääää :)


Dax att avsluta. Vi synes! Kram och puss.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards