Alla inlägg under oktober 2013

Av Heidi Månsson - 22 oktober 2013 01:42

Idag var det dax igen för en tur till Kristianstad och Tandvårdshuset med grabben. De fixade lite med tandställningen och det skickades även en remiss inför utdragning av två tänder till så att de andra får plats som de ska. De trodde att utdragningen/operationen skulle bli någon gång till våren så det är ju ett tag kvar men det suger ändå till i min mage varje gång jag tänker på det. Så dåligt som Robin mådde efter förra omgången vill jag inte att han ska behöva må igen men å andra sidan så är det inte roligt att dra ut tänder utan nedsövning heller. Pest eller kolera...


Eftersom att Robin ändå var ledig från skolan idag så passade vi på att införskaffa en stycke skjorta till honom så nu är det fixat. Det är bara det att jag har inte vant mig än (och kommer nog aldrig göra det) vid att behöva gå på herravdelningen och handla åt honom. Han är nyss fyllda 12. Varför ska han växa så fort? Strl 43 i skor, strl M i skjortor, var ska det sluta?? Tur att han ff kan ha vissa kläder i barnstorlek iaf. Hoppet är det sista som överger människan har jag hört ;)


Eftersom att Linna var lite förkyld så var hon hemma från dagis idag Jag tycker att det är dumt att utmana ödet. Med lågt immunförsvar (som man ju får när man redan är förkyld) så krävs det inte så himmla mycket för att Linnea ska få en värre omgång. Håll tummarna för att hon klarar av detta lite snabbt för jag vill inte komma till Sundsvall med en sjuk tös. I morgon är det fotografering på förskolan och jag vill ju inte att hon missar den. Pratade med personalen på hennes avdelning idag och det var helt ok att komma i morgon och vara med på fotograferingen även om Linnea var förkyld. Naturligtvis är det dumt att släpa dit en unge med feber osv men så länge som hon bara är lite lite snorig och lite hostig på nattetid så spelade det ingen roll. Vore ju kul om hon kunde vara med på gruppbilden iaf. Får väl se i morgon hur läget är.


Nu har jag börjat packa lite och jag tror att jag har rätt så bra koll på läget. Kan ju alltid hoppas :o)  Klockan är dock asmycket nu så jag ska gå å sova. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 20 oktober 2013 15:55

Ja nu får det ju ändå vara dax för en rejäl uppdatering:


16/10 Jag var på anställningsintevju. Hemvården i Tyringe. Tror att intervjun gick bra men de skulle intervjua några till i veckan som kommer så jag vet inget ännu.

Var där vid lunchtid och sen handlade jag en supersnabbis på vägen hem för mjölken var slut. Slängde i mig lite lunch och sen kastade jag mig ner i sängen för att hinna sova lite. Det blev VERKLIGEN betoning på lite! Först så kom sonen hem från skolan och fastän han var tyst och försiktig så att han inte skulle väcka mig så var ju inte hunden det. Hon fick ju tokfnatt när Robin kom och då började hon krafsa på min sovrumsdörr. Suck och megasuck. Hade precis somnat. Sen fick jag sova en timme ostört ungefär innan jag vaknade av nått ljud utanför. En duva som tyckte att den skulle sitta på vårt balkongräcke och kackla. Förbannade fågeldj**el... Sen fick jag sova ca två timmar ostört och sen kom Linnea hem från dagis. Vid ett mindre näst intill obevakat ögonblick när Fredrik sprang ner i källaren så passade hon på att väcka mig. Suck! Sen var det kört, jag lyckades inte somna om. 

Jobbade vaken-natt och det gick bra.


17/10 Slutade kl 07:00 och skyndade mig hem för att sova och då fick jag iaf sova ordentligt men jag hade gärna sovit lite längre. Det gör man väl iofs för det mesta ;)  Kl 13-21 skulle jag jobba igen men jag har en snäll kollega som stannade kvar längre så att jag kunde få lite extra tid på mig att ta igen den förlorade sömnen så 14:30 började jag ist. När jag slutade kl 21 så var jag rätt så sleten men det gick ju bra ändå.


18/10 Jobbade 08:00-13:00. Skyndade mig hem för att snygga till lite här hemma och vid 16-tiden kom Robins farmor och farfar på besök för att vara här över helgen :=)


19/10 Jobbade 08:00-13:00. Hade migrän nästan hela natten och nästan hela dagen så när jag kom hem från jobbet så gick jag och vilade. Lyckades somna en liten stund och sen blev jag väckt för att få i mig lite mat. Gick och la mig igen efter maten och jag vet inte hur länge jag sov då men sen på kvällen så var jag piggare så det gjorde ju susen. Otäcka migrän!


20/10 Jobbade 08:00-13:00 igen. Skyndade mig hem för att hinna träffa C och B en liten stund innan de satte sig i bilen för att köra hem till Småland igen. Idag är det lite tvätt och förberedande inför onsdag som gäller men jag stressar inte omkring för jag känner mig rätt så sleten. Det får bli en lugn kväll.


I morgon ska Robin till tandläkaren för att spänna åt tandställningen igen och jag har lite ärenden att göra inför vår resa. Vi ska på dop när vi är uppe i Sundsvall och Robin har ju växt ur alla sina skjortor så det blir till att jaga rätt på en ny men han får minsann vara med och prova för nu har han fått så långa armar så det finns inga garantier för vilken storlek som passar. Han provade en jacka från herravdelningen i strl medium och den var för stor men ärmarna var för korta. Suck och megasuck. Det är snart slutet på oktober och jag har inte lyckats hitta nån vinterjacka till grabben ännu. Får väl se om vi lyckas hitta nån innan snön kommer :)


Tror att min minsta bandit håller på att bli förkyld för hon sitter i soffan och hostar och näsan rinner. INTE bra!!! Vi SKA resa till Sundsvall på onsdag och jag hade ju uppskattat om vi fick vara friska allihopa och det vore ju bra om vi inte smittade ner nån där uppe. Det ska ju trots allt vara dop. Vill inte smitta någon men Oliver är ju inte så gammal heller så man vill ju framförallt skydda honom. Håll tummarna för att det bara är tillfällig sinnesförvirring...


Ha en trevlig söndagskväll. Kram kram!

Av Heidi Månsson - 15 oktober 2013 17:22

Jag som var så nervös för dessa två dagar men det hade jag ju inte behövt vara :)  Jag har nu gått bredvidgång igår kväll och idag på morgon/förmiddag och det var ju jätteroligt på det nya stället också så nu har jag tre gruppbostäder som jag trivs jättesuperduperbra på!! Det är nog få förunnat så jag njuter i fulla drag :o) Jag ska vara där på fredag också för att ha en genomgång av lite viktiga papper och rutiner som är bra att kunna innan jag ska jobba mitt första tillfälle. Jag har redan fått ett datum inbokat för jobb där så det går ju rätt bra på jobbfronten. Fick även ett datum till inbokat på mitt andra jobb, tyvärr så är det på Linneas födelsedag men det är inte så mycket att göra åt saken. A woman got to do what a woman got to do :=)


I morgon är det dax för anställningsintervju och ni får gärna hålla tummarna för att allt blir precis så bra som det kan bli :)  Jag vet vad jag vill men jag vet inte hur det blir... Ångest ångest ångest.


Knaprar smärtstillande och inflammationshämmande så det står härliga till. Har fått en inflammation i höften och det är inte det roligaste jag har varit med om kan jag ju säga. inte nog med det - jag har fortfarande ont i hälsenan och alla de andra senorna som finns i foten. Emellanåt så gör det så ont så jag får bita mig i tungan om jag ska kunna gå ordentligt utan att skrika av smärta. Det känns nästan som om nånting är av i foten men jag kan ju använda den så det är säkert inte så allvarligt som det känns just nu. Jag får försöka vila foten mellan arbetspassen så är det säkert bättre om en dag eller två.


Om en vecka ska jag och barnen åka till Sundsvall :)  Tyvärr kan inte mannen min följa med för han har tenta och obligatoriska lektioner den veckan så han får vara hemma och plugga. Vi åker på onsdag morgon nästa vecka så i helgen ska jag tvätta och packa lite tänkte jag. Ska bli så vansinnigt roligt att äntligen få åka dit igen och så ska ju Oliver bli döpt och min gudson Hannes som fyllde år igår ska bli firad av oss så jag längtar tokmycket till den veckan!! Tror tiden kommer gå fort den här veckan i och med att jag jobbar så mycket så innan jag hinner blinka är det väl dax att hoppa på tåget :)


Nej nu har jag annat för mig än att bara sitta här ;)  Ska väl försöka skriva nått i morgon och berätta hur det gick men jag ska ju hinna sova sedan också eftersom jag ska jobba vaken-natt så jag får se om jag hinner och orkar. Hinner jag inte innan jag går till jobbet så kan jag ju höra av mig senare på jobbet för surfplattan får ju minsann följa med dit, hehe. Ångrar inte mitt köp! :=)  Kram kram.

Av Heidi Månsson - 14 oktober 2013 11:48

Nej det har inte med min skola och göra kan jag ju säga, där är jag nog inte godkänd i nått. Tyvärr. Nej den här rubriken syftar på min lilla (stora) flicka som snart fyller fyra år. Vi har varit på 4-årskoll på BVC och Linnea var så duktig så :o) Hon fick visa att hon kunde rita så som en 4-åring ska kunna, hon fick rabbla färger och räkna lite. Synkollen och hörselkollen gick hur bra som helst och denna gången gick hon med på att både vägas och mätas utan någon endaste protest. Det kan låta som en baggis för er andra kanske men om ni hade varit med och sett (och hört) hur en nästan fyra-åring kan betee sig när hon INTE vill stå på varken vågen eller få längden kollad så hade ni också tyckt att hon var superduktig idag. Min dotter har en förmåga att få Ronja Rövardotters vårskrik att låta som en ljuv viskning i jämförelse, hehe. Linnea fick gå på plankan också, det var ett balanstest där man skulle gå balansgång och det gick bra (det märks att hon har ärvt mitt balanssinne, hehe). Hon blev godkänd på alla punkter och det är huvudsaken. När det gällde hennes vikt så såg det mycket bättre ut än för ett år sedan så barnmorskan tyckte helt klart att det gick åt rätt håll. Nu ligger hon på en bra viktkurva när man jämför med längden men hon kan få bli ännu lite bättre men vi skulle inte stressa och vara fixerade vid det för det var inget stort problem tyckte hon. Skönt!


Nu är Linnea på dagis och jag ska försöka få lite gjort här hemma innan jag ska till en ny gruppbostad och jobba idag. I fredags fick jag ett samtal från en tredje gruppbostad där jag ska timvikariera nämligen så jag ska gå bredvid idag och i morgon och sen får vi se efter det hur jag känner det. Om jag ville ha ett tredje tillfälle med bredvidgång så fick jag det. På onsdag ska jag på anställningsintervju på ett annat ställe och förmodligen så måste jag bestämma mig rätt så omgående vilket jobb jag ska välja. Angenäm situation måste jag ju säga :))

Denna veckan blir pretty busy för idag har jag då varit med Linnea på BVC och sen är det jobb 16-21. Tisdag är det jobb 7-12 och eventuellt ska jag stanna längre om jag inte känner mig klar med bredvidgången. På onsdag ska jag först på anställningsintervju och sen hem för att sova för sedan jobbar jag vaken-natt till torsdagen. På torsdagen jobbar jag 13-21. Fredag är det samtal med Robins läkare (angående utredningen med magen på CSK). Förvisso sker samtalet på telefon så det är en sådan där inbokad telefontid för läkarkonsultation som det så fint heter. Sen är jag än så länge ledig fredag, lör och sön. Puuuh! :)  Jag har dessutom jobbat hela denna helgen som var så jag är ju inte direkt utvilad men det är ju detta jag har kämpat för så länge och jag vill ha mycket jobb så jag är helnöjd med det. Det är skolan jag inte vill fortsätta med men jag kan inte hoppa av. Jag måste ju ha dessa tre kärnämnena som jag läser nu. Suck. Det ska bli skönt den dagen som jag kan fokusera all min energi på bara jobb och familj och slippa skolan.


Nej nu måste jag rusa. Håll tummarna för mig ikväll för jag är lite nervös för att börja på ett nytt ställe. Håll gärna tummarna på onsdag med då intervjun är :) Hoppas ni får en fin måndag! Kram

Av Heidi Månsson - 9 oktober 2013 21:27

Klurig lärare vi har i svenska måste jag ju säga. Alla som flunkade på provet hoppades ju på att få chansen att göra ett omprov men icke att den läraren gick med på nått sådant. Nej något omprov skulle det aldrig bli men kanske någon form av komplettering. Ja vilken kompletteringsuppgift det blev - jisses!! Först så ska vi läsa ganska många sidor text i boken och sedan skriva en sammanfattning på det på 2-3 A4-sidor. Inte så grymt jobbigt så det var ju ok men sen ska vi dessutom göra ett eget prov som ska vara i samma stil som det som vi själva fick. Jo men tjena! Vi ska läsa ett ännu större antal sidor än på förra uppgiften och så då göra ett eget prov på det. Ja det måste jag ju erkänna att det var lite smart utklurat av läraren att göra så. Det vi skulle lära oss till provet lär ju sitta bättre efter detta för här talar vi nötning av texten... 1-0 till läraren. Detta ska vara klart i morgon och jag är färdig med den första delen men har inte ens påbörjat del två. Jag ska sitta med det hela dagen i morgon. Wish me luck.


Idag var jag och lilla tösen lediga från allt vad skola och dagis heter. Det var dax för fotografering på öppna förskolan på Familjens Hus så vi smet dit idag. Jag brukar se till så att Linnea hamnar på bild både där och på dagis för man vet aldrig om hon skulle bli sjuk lagom tills det är dax att knäppa på dagis eller om bilden inte alls blir bra så har man ju två att välja på :=) Dagens bild blev jättefin (av det jag såg idag på fotografens dator) och den 22/10 är det dax på dagis men de kanske inte ens tar individuella bilder så vi får väl se. Det var lite synd idag bara för jag hade ju satt på Linnea jättefina kläder från Me&I (färgglada och härliga) men hon spillde apelsinjuice över hela sig så jag fick byta och det enda jag hade som extrakläder (ren slump för det hade jag inte haft en tanke på) var en helt ok tunn långärmad tröja och ett par lite finare jeans men det var ju inget extravaganza liksom. Ja ja det är ju inte kläderna som är det viktigaste men jag tror ni förstår vad jag menar? :)

Vi var kvar hela tiden på öppnis och lekte och jag tror att Linnea uppskattade det jättemycket. Måste försöka ta oss tid till sånt emellanåt. Det är ju bra för både henne och mig så det borde prioriteras lite mera än vad jag har gjort den sista tiden. Ja skärpning på den fronten :o)


Ikväll är det två avsnitt av Greys Anatomi på tv. Äntligen är serien igång igen. Får se om jag och gubben hinner se nått ikväll bara för både han och jag har ju mycket skolarbete att göra. Bäst att jag pluggar lite till ifall att han kommer snart och säger att han villl kika :)  Plugg plugg. Ses!

Av Heidi Månsson - 9 oktober 2013 00:05

Ja återigen får jag känna på hur det är att känna sig så jäkla värdelös och kass som det bara går typ. Det var matteprov idag. Behöver jag berätta hur det gick?? Suck. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att få kläm på det där med matte. Jag har ju alltid vetat att jag inte är något mattegeni (eller geni över huvudtaget på nånting) men det hade ju räckt med att jag fick lite kläm på lite av det som ingår i kursen och på så sätt åtminstonde kunde bli godkänd i kursen. Just nu ser det verkligen inte bra ut... Samhällskursen är ju inte så svår så den ska jag ju klara men svenskan och matten lär jag ju bli underkänd i. Jippie! Bra jobbat Heidi.


Träffade en jobbarkollega/vän på stan idag. Vi lunchade tillsammans och han prata en hel del. Vi har alltid så mycket att prata om när vi träffas så vi skulle behöva ha lunchdejter varje dag för att hinna komma ikapp och snacka om allt vi vill hinna med :) Tycker det är skönt att ha någon hyffsat jämnårig på jobbet som man liksom klickar med och kan umgås privat med och Maria är verkligen jättesnäll och vi verkar ha mycket gemensamt så det kan nog bli hur bra som helst detta :o)


Nej nu måste jag gå å sova. Natti natti.

Av Heidi Månsson - 5 oktober 2013 01:34

Ibland gör man mindre genomtänkta saker som tex sover en hel dag så att man sen inte kan sova på natten. Det var iofs inget som jag tänkte på alls utan jag lyssnade bara till vad min kropp sa åt mig att göra just där och just då. Nu är jag pigg och får sota för det. Nåja jag blir nog trött snart igen - jag brukar ju inte ligga sömnlös på nätterna. Denna förkylningen var inte så rolig så håll tummarna för att jag får må bättre snart är ni snälla.
Sov gott. Ses.

Av Heidi Månsson - 3 oktober 2013 00:00

Hittade en "tidning" med kakor till försäljning. En kollegas lillebror som säljer. Kan inte motstå chokladbollarna för att de är så vansinnigt goda (måste nog ha två burkar av dom). När det gäller pepparkakorna så är dom goda men det finns kanske lite lite godare av något annat märke men de är så bra för det är hål i dom så man kan dekorera dom med kristyr och sedan hänga upp dom :-)

Idag tog jag fram vinterjackan. Tror inte att jag har gjort det innan Robin har fyllt år så länge som jag har bott här nere i Skåne iaf. Helt plötsligt har det blivit kallt och ruggigt ute och jag har ju ingen mittemellanvarm jacka nu och sommarjackan funkar ju inte då det bara är ca 10 grader mitt på dagen. Måste försöka få tag på en vettig jacka till våren. Nu får det funka så här så länge. Finns inget utrymme för shopping just nu.

Nej nu ska jag titta på min favvoserie. Ses.

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards