Direktlänk till inlägg 21 december 2011

julgran, prickig korv m.m

Av Heidi Månsson - 21 december 2011 07:30

Förlåt. Jag har börjat slarva med bloggen igen. Inte meningen, det blev helt plötsligt bara så där fullt upp igen. Ska försöka att inte tappa tiden till bloggandet under allt julfirande som kommer.


I söndags fick vi med rätt mycket teamwork till det med julgranen iaf. Vi har ju plastgran så det var bara till å knata upp på vinden och hämta ner den + allt pynt. Julgransmattan var lite intressant tyckte vovven för den prasslade så härligt. Hade Izzie fått ta en tugga så hade hon nog gjort det. Vi skyndade oss dock med att sätta dit julgransfoten och första delen av granen och då var hon inte lika kaxig mot mattan längre :)  Efter lite trixande så blev gran + belysning bra och sen fick alla barnen hjälpa till med dekorationerna. Mysigt! Linnea blev stormförtjust när hon fick hjälpa till och det bara lyste i ögonen på henne. Så härligt att se :o)  Stjärnan i toppen får pappan sätta upp när det behagar honom. Ja någonting ska han väl få bestämma över ;)


I måndags var jag, Annelie och Feliks på Väla. Linnea var på dagis så vi behövde bara ha med oss ett litet barn och Feliks säger inte mycket, sitter snällt i sin vagn och är nöjd med det mesta för det mesta så det är liksom inga bekymmer att ha med honom på julklapps-shopping. Linnea hade INTE uppskattat det kan jag ju säga. När vi kommer in i en affär och hon inte får kuta runt som hon vill så sitter hon i vagnen och skriker "gå ifrån häääääär" eller "gå uuuuuuuuuuuuuuut nuuuuuuuuuuuuu". Kan bli lite jobbigt i längden...hehe.

Jag körde bilen hela vägen och med rätt mycket guidning från Annelie så hamnade vi rätt :)) Ja men vadå, jag har aldrig kört till Helsingborg innan. Jag hittar inte. Jag har ju så dåligt lokalsinne så att jag skulle behöva en karta för att hitta här hemma i mitt eget hus. Typ. Haha. Nää men dåligt lokalsinne har jag. Riktigt dåligt. En träningssak hoppas jag.

Vi var inne i dom nya leksaksaffärerna, vi var inne på det nya gigantiska IKEA och sen inne på det nya gigantiska Väla. Jag har inte varit där på superlänge så jag har inte sett hur hela stället har växt och blivit myyyycket större än sist. Jisses vad jag hade kunnat gå runt där myyyyycket längre än vad vi gjorde. Måste dit nån gång snart igen så att jag hinner med alla dom affärerna som vi bara susade förbi nu pga tidsbristen. Det är ju så att julklapps-shopping tar alltid längre tid än man tror och på ett sånt där ställe så kan man ju omöjligt hinna med alla affärer. Roligt var det iaf. Tack Annelie och Feliks för en trevlig dag! :)


I går vaknade Linnea alldeles prickig. Hon såg ut som en prickig korv. Jag ringde till Vänhem VC som först misstänkte Scharlakansfeber när jag beskrev hennes utslag och sjukdomstillstånd men sen kom vi på att det kunde ju vara allergireaktion mot penicillinet hon fick för ett tag sedan. Vi fick order om att komma in så dom fick titta lite på henne. Jo då, doktorn misstänkte att det var allergi så vi får inte ge henne mer penicillin utan istället fick vi flytande Clarityn som ska dämpa reaktionen. Jag är ju allergisk mot några sorters penicillin så Linnea har väl ärvt det av mig. Hon behöver ju inte ta efter alla mina dumheter... ;)

I går kväll när hon skulle lägga sig så såg det inte alls bättre ut så vi får väl se hur länge hon ska behöva se ut som en prickig korv. Sen hinner ju inte Linnea bli ordentligt frisk förrän nästa förkylning flyger på henne. Nej nu får hon vara hemma under jullovet och så hoppas vi att vårterminen blir bättre. Denna terminen började ju bra men sen när hon hade blivit förkyld första gången under hösten så har det bara gått runt runt. Kan våran lilla tös få vara frisk nu?


Nu känns det att julafton verkligen närmar sig med stormsteg. Det är nu som jag börjar bli lite nervös för att vi inte ska hinna med allt som vi borde hinna med. Det underlättar ju inte av att vi har en sjuk tös här hemma heller... Nåja, vi får göra vad vi kan och så får resten vänta.


Nej nu måste jag avsluta. Lilla tösen sover ff så jag kanske kan hinna få lite gjort innan hon kommer och vill busa med sin mamma. Kram och Puss på er! Ha en trevlig onsdag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heidi Månsson - 6 juli 2022 12:39


Halli hallå :) Ja då är vi hemkomna efter en fantastisk vecka i Finland och vi hann bara hem för att vända för att sedan åka på husvagnssemester :) Här har vi det också väldigt bra så jag önskar att vi kunde stanna MYCKET längre! Nå ja nu får vi ta...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 04:05

Dessa bilderna kom inte med i förra inlägget...

Av Heidi Månsson - 28 juni 2022 03:55

Hej halli hallå från Hevossalmi :) Vi har åkt tåg till Stockholm (satt med ett supertrevligt par och snackade om allt möjligt på resan så den gick fort), vi tog oss ut till båten utan bekymmer och vi fick åka med Gabriella - finare än så blir det ju...

Av Heidi Månsson - 25 juni 2022 07:34


  Nu närmar det sig verkligen. Jag och min dotter ska snart påbörja vår resa som är så efterlängtad! Jag vill bara få krama om min far, jag behöver få känna att det är verkligt, att det är på riktigt, att min far - min älskade pappa - finns och ...

Av Heidi Månsson - 24 juni 2022 15:03

Nu är nästan allt framplockat så det ska bara ner i rätt väskor. Det har varit lite bökigt att packa både till Finlandsresan och husvagnssemester samtidigt men efter lite pusslande så gick det också. Nu kan vi bara snabbt och smidigt flytta över så...

Presentation

Hej. Här kan ni läsa om mig och min familj :) Jobbar som habiliteringsassistent (himmla fint ord det där!) Precis som alla andra föräldrar så försöker jag balansera jobb, familj och fritid så att jag orkar/hinner med allt det där som måste göras och förho

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Buzzador

Buzzador-räknare


Ovido - Quiz & Flashcards